Румен Радев: Служебното правителство разруши олигархичния модел на предишното управление!

България отблизо

Започна официалната церемония по представянето на новия служебен кабинет на президента Румен Радев. Събитието започна с изслушване на химна на Република България.

„Събрах ви, за да ви благодаря за усилията и резултатите и да назнача новото служебно правителство. Можем да погледне с удовлетворение към месеците, през които носехте отговорност за България“, каза Радев.

„Служебното правителство проведе честни избори, като преодоляхме купения вот“, добави той.

„Правителството разкри тежкото наследство, олигархичният модел на управление, разрухата в социалните системи, пресече множество корупционни схеми, противопостави се на модела на завладяната държава, задвижи контролните системи на държавата.

Постигнат бе рекорден икономически ръст, исторически ниска безработица. Бюджета бе актуализиран по време на криза, активизира се социалната политика към най-слабите. След 13 години политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите и изведохме пенсионерите над линията на бедност“, каза той.

Това е седмото поред правителство в най-новата ни история, като за първи път служебно правителство предава властта на служебно правителство. Разликите с предходното са само три, както вече ви разказахме.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *