Румен Радев: Спрете излишните харчове! Парите да се съсредоточат в здравеопазването и икономиката!

България отблизо
Държавата е пред огромно изпитание – на здравната система, бизнеса и гражданите. Днес трябва да мислим за България след коронавируса. Само с ограничения, забрани и глоби не можем да излезем от тази криза като пълноценно обществото и работеща икономика.

Задължителен е комплекс от мерки. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата с ръководствата на национално представителните работодателски организации в страната.

 

„Трябва да подкрепим хората, които губят работата си и поминъка си. Това е неотложна мярка. Във всички държави е въведен пакет от мерки, знам, че средствата са ограничени.

Призовавам правителството да преоцени финансите. Здравето на българския бизнес не може да чака. Бизнесът и държавата трябва да си протегнат ръка“, каза още държавният глава.

 

„Вие най-добре познавате проблемите на бизнеса. Вашият експертен глас трябва да бъде чут“, каза президентът Радев.

 

„Световната и европейската икономика бяха в недобро здраве и преди пандемията. В много по-голяма степен ще се отрази на икономиката всичко, което става“, разкри пред Радев председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

 

„Насажда се мнение, че само фризьорски салони и ресторанти са засегнати. Това не е вярно – структурни предприятия са засегнати“, допълни държавният глава.

Засегнати са и доходите на много български семейства.

Много внимателно трябва да се подходи там.

Фалират ли семействата, останат ли без доходи, България ще се върне с години назад и трудно ще се възстанови.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *