Румен Радев с тежки думи към Борисов: Обвини го в еднолично управление и грубо погазване на демокрацията

България отблизо

Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото ни е управлението на държавата, такова ни е управлението на българския футбол.

Така президентът Румен Радев коментира оставката на председателя на БФС Борислав Михайлов, която той подаде заради двубоя на стадион „Васил Левски“, при който България падна с 0-6 от Англия, а Борисов лично му я поиска. И му прати за по-сигурно и ДАНС.

Според Румен Радев не трябва да се съди за футбола като някакво единично отделно явление в България. Радев не иска да се превръща в адвокат на президента на БФС заради самата игра. За президента е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в независима от държавата федерация. Това е станало практика, по думите на държавния глава. 

Освен това, Радев е на мнение, че с призивите, че оставката на Борислав Михайлов е поискана заради расистки изтъпления, управляващите се саморазобличили, че участват в нагласената постановка.

Държавният глава посочи, че нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете, нито една федерация няма охранителни и разследващи функции, тя не може да изземе ролята на органите на реда и на държавата. А в случая държавните органи не си свършиха работата. Напротив!

Искането на оставката по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят тази отговорност“, посочи Румен Радев.

Държавният глава отбеляза, че е крайно неприятно България, която е спасила 50 000 евреи, всеки един от тях да не бъде изпратен в лагера на смъртта, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем, но е необходимо държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство, призова президентът.

Той завърши с това, че докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези рецидиви щели да продължават.

И единствен посочи с пръст истинските виновници за скандала.

А това са управниците ни, които с различни манипулативни ходове са яхнали не само държавата и народа, но са си присвоили и ролята на съдници на всеки, който е против тях, уволняват, назначават по телефона и се правят на единствените еднолични собственици на държавата.

Нарушавайки всички закони и всички правила на демокрацията!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *