Румънците продължават да засрамват негово високоблагородие! Ето какво направиха след драстичното увеличение на пенсиите!

Свят

Комисията по бюджет и финанси в Камарата на депутатите в Парламента на Румъния прие проект за намаление размера на ставката за ДДС от 19% на 16 %, считано от 1 януари 2020 година. Ставката на ДДС за хранителните стоки се намалява от 9 на 5 %.

Проектът бе предложен от 5 депутати от Национално – либералната партия, сред които и Флорин Роман. Тринадесет депутати от комисията подкрепиха предложението, а двама бяха против. Най – много гласове дойдоха от групата на социалистите, за изненада на национал – либералите. Причината е, че допреди месец и половина социалистите бяха в управлението на страната и правителството се противопоставяше на намалението.

Предложението бе прието в Сената, а преди дни бе подложено на гласуване в Камарата на депутатите. След намалението се очаква в бюджета на държавата да постъпят към 8 млрд. леи повече като цяло, а само по отношение намалението за храните – 3 млрд. леи, съобщава blitz.bg.
Такива новини не харесват на Борисов, заради факта, че явно, политиците в Румъния мислят повече за своя народ, отколкото „загрижения“ за гражданите вожд на ГЕРБ. По простата причина, че само преди седмица, Букурещ увеличи пенсиите с цели 40%. Нещо, за което пенсионерите в България могат само да сънуват, въпреки големите приказки, че сме били държавата с най-висок рейтинг на Балканите и всичко при нас вървяло от хубаво на по-хубаво.
Но истината е, че негово високоблагородие мисли повече за началниците си в Брюксел и Вашингтон, отколкото за страдащия български народ. Точно на противното мнение са политиците в Румъния. Те удариха гъбата на „съветите“, които получават от Запада. И правят всичко възможно, за да помогнат на хората, които живеят в страната им.
И така се оказва, че ние не можем да застигнем, не само Полша и Чехия, но вече и Румъния.
Това са резултатите от непрестанните „грижи“ на властта, в най-хубавата държава на света.

istinata.net        

Tagged

2 thoughts on “Румънците продължават да засрамват негово високоблагородие! Ето какво направиха след драстичното увеличение на пенсиите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *