Румяна Ченалова: Подкрепям напълно проф. Дарина Григорова – една светла душа в българския мрак

България отблизо

Помните ли когато СЕМ се разграничи от изявлението на председателката си Соня Момчилова, което внушавало , че информацията за руските зверства в Буча е украинска пропаганда?

Сега дойде ред на Софийския университет и проф. Дарина Григорова. Поводът – интервю на проф. Григорова пред „Поглед Инфо“, публикувано и в „Гласове“.

Академичният съвет на СУ твърди, че Григорова пропагандира политически идеи, които уронват престижа на учебното заведение.

Какво точно каза проф. Григорова ?

Каза истината – за вандалското нарязване на ПСА, за славянофобията, за поругаването на православието.

Каза, че след денацификацията на Украйна, която е въпрос на време, ще последва денацификация и на България и че НАТО ще трябва да се върне в границите от 97-а година.

Думите и предизвикаха страх и ярост. Колкото и да се крие, премълчава или манипулира, истината винаги успява да премине през мрака и зловонието, за да покаже лицето си. Защото не е сама. До нея винаги са светлите души. Като проф. Григорова. И няма никакво значение какво ще каже днес Академичния съвет на СУ или СЕМ. Нямат значение и обидите на Манол Глишев защото са плод на ужасяващ страх от това което идва – справедливост. Срещу техните имена историята ще напише „позор!“

Това което има значение е, че идва утре – заедно с истината.

„Въпреки цялата им, безсилна ярост на победени, не могат да отрежат историята с флекс, не става, тя вече е в минало свършено и Победата е факт.“ / проф. Григорова/

ПОДКРЕПЯМ с ума и сърцето си проф. Дарина Григорова – една светла душа в българския мрак , един брилянтен ум и смело сърце и съм благодарна, че я има!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *