Русия към САЩ СТРАХОВИТО: Махнете ядрените ракети „Томахоук” и бойните безпилотни самолети от нашите граници!

Свят

Унищожете пусковите установки за ядрените ракети „Томахоук“ и бойните безпилотни самолети, за да се върнем към Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват на действие.

Това призова руското военно министерство, цитирано от уважаваните руски информационни агенции ТАСС и РИА Новости.

Министерството на отбраната на Русия предложи на Вашингтон да унищожи ракетните пускови установки Mk-41.

Mk 41 е корабна американска установка за вертикален пуск на управляеми ракети. Използва се на корабите от Военноморските сили на САЩ и други страни за изстрелване на ракети „Стандарт“ SM-2, SM-3 и SM-6, ASROC, „Сий Спароу“, ESSM и „Томахоук“.

Руското отбранително ведомство привика военното аташе към посолството на САЩ и му връчи нота за съблюдаване на договора. Русия е предложила на Вашингтон да приеме редица мерки, за да се върне към изпълнение на договора.

Сред исканията са САЩ да унищожи развърнатите на суша универсални пускови установки Мk-41, разработени за произвеждане на пуск на крилати ракети „Томахоук“.

Съединените щати нарушават договора в продължение на години, обяви официалният представител на министерството Игор Конашенков. Вашингтон фактически е създал условия за производство на ракети, забранени от договора.

Министерството заявява още, че САЩ не са предоставили доказателства, които да потвърждават позицията им, че Русия нарушава договора.

Това съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация.

През миналата година три съединения към Ракетните войски на Русия със стратегическо предназначение получиха комплекси „Ярс“ с мобилно базиране, както и много други най-нови въоръжения.

По време на речта за Състоянието на съюза президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че излизат от договора с Русия.

В събота руският лидер Владимир Путин на свой ред обяви че Русия ще прекрати участието си в договора, в отговор на решението на Вашингтон.

Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег е подписан през 1987 г. от президента на САЩ Роналд Рейгън и последния съветски лидер Михаил Горбачов. Договорът от 1987 г. ограничава производството, използването и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със среден (от 1000 до 5500 километра) и малък обхват (от 500 до 1000 километра).

istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия към САЩ СТРАХОВИТО: Махнете ядрените ракети „Томахоук” и бойните безпилотни самолети от нашите граници!

  1. Горбачов никога не е бил лидер а обикновен предател, който ще изгниее далеч от родният си дом

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *