Русия направи огневи вал край Бахмут и смила…

Свят

Украинският град Бахмут в Донецка област се превръща в най-наситения с артилерия район на руските войски в цялата зона на военните действия.

 

Александър Коваленко, военен и политически наблюдател, е разказал, че около Бахмут руските войски използват артилерия от 152-мм САУ „Мста-С“, СОУ „Успех-С“, РСЗО „Ураган“, 152-мм САУ „Хиацинт-С“ и 240-мм „Лале“, съобщава „УНИАН“.

Освен това по негова информация в района са пристигнали нови подразделения и са се появили съответно 2С9 и 2С9М 120-мм САУ „Нона-С“.

Към това трябва да се добави, че за да организират ефективен огневи вал руските войски използват още авиацията, ракетните войски и щурмовите танкови батальони, подкрепяни от пехотата, която прогонва останките от вражеските подразделения.

При такъв вал не може да издържи и най-добре укрепената позиция. Но за украинските позиции ще са необходими и още един вид ракети. Хиперзвуковите ракети „Кинжал“, които да унищожат подземните укрепления, правени на 15 – 20 метра дълбочина и залети с пет метров пласт бетон. Припомняме, че никой в света няма такива ракети. Нито САЩ, нито някой друг. Само че Вашингтон не знаеше за ракетите „Кинжал“ чак до 2020 г.

Киев и неговите американски ментори са правили тези укрепления с надеждата, че никоя артилерия не може да ги порази. И че от тези непробиваеми подземни укрепления ВСУ ще може да смила нападащите руски войски.

Само че са си направили сметката без кръчмар. Тоест без Русия. Защото тези хиперзвукови ракети само преди няколко месеца унищожиха напълно украински подземен склад за оръжие, който се намираше на повече от 100 метра дълбочина. Само две хиперзвукови ракети „Кинжал“ бяха необходими, за да направят този склад на прах и пепел. Това беше показно, което Кремъл направи за онези войнствени кръгове в САЩ, които смятаха, че думите на Путин за хиперзвуковите ракети са празни приказки, а видеата – анимация.

Така че явно, „непробиваемите“ подземни укрепления на Киевските войски скоро ще бъдат унищожени напълно. Освен ако не се предадат. Което е единственото спасение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *