Русия обяви Володимир Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

Свят

Министерството на вътрешните работи на Русия обяви украинския президент Володимир Зеленски за издирване, това следва от информация в базата данни на ведомството, предава ТАСС, цитирана от Агенция „Фокус“.

„Владимир (Володимир) Александрович Зеленски, 25 януари 1978 г. Издирван по член от Наказателния кодекс“, пише в базата данни за издирвани лица на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация. „Престъплението“, за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на „издирваното лице“ – Кривой Рог, Днепропетровска област на Украйна.

За издирване е обявен и украинския президент в периода 2014 г.–2019 г. Петро Порошенко.

„Петър (Петро) Алексеевич Порошенко, 26 септември 1965 г. Издирван по член от Наказателния кодекс“, се посочва от руското ведомство. „Престъплението“, за което се издирва, не е разкрито.

В базата данни е посочено и родното място на „издирвания“ – град Болград, Одеска област на Украйна.

Междувременно Русия заяви, че НАТО търси потенциален конфликт с Руската федерация.

„Ученията на НАТО Steadfast Defender показват, че алиансът се готви за потенциален конфликт с Руската федерация“, заявяват от руското външно министерство, предава ТАСС.

„В момента близо до границите на Русия се провеждат най-големите учения на НАТО Steadfast Defender от времето на Студената война, по техния сценарий се отработват коалиционни действия срещу Русия с използване на всички инструменти, включително хибридни и конвенционални оръжия. Трябва да признаем, че НАТО сериозно се готви за потенциален конфликт с нас, който, между другото, открито се обсъжда от високопоставени представители на НАТО“, е заявила Мария Захарова, говорител на руското ведомство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *