Русия разби радикалите от „Азов“, а „Искандери“ осуетяват всеки опит за пробив

Свят

В Краснолиманско направление руската авиация и артилерия са разбили с масиран огън щурмовите групи на украинската бригада „Азов“. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на групата „Център“ Александър Савчук, цитиран от световните издания.

„В района на Серебрянското горско стопанство щурмова и армейска авиация и артилерия са разбили с точен огън от реактивните системи за залпов огън, щурмовите групи на 12-та бригада на специалните сили на радикалите от „Азов“, казва Савчук.

Освен това в конкретното направление в района на Торската издатина руските въоръжени сили са потопили три опита за атаки на украинските въоръжени сили, а бомбардировъчната авиация е нанесла три удара по украинските въоръжени сили. Общо украинските сили са загубили 50 войници, една бронирана бойна машина и един пикап.

Все по-трудно става за въоръжените сили на Украйна да превземат Токмак, понеже Русия създава нови линии на отбрана с огромни минни полета. Генералният щаб на украинските въоръжени сили е получил такива данни от британското разузнаване.

Според британското разузнаване, около Токмак е създадена тристепенна отбранителна система с подземни нива и обширни минни полета. Твърди се, че руските войски са направили изводи от контранастъплението на украинските въоръжени сили, като са увеличили дълбочината на минните полета от 500 метра до 2-3 км в основните направления на възможни атаки.

Освен това сега противотанковите минни полета също така са „засяти“ с противопехотни мини, което трябва да попречи на украинските сапьори да правят ръчно проходи в тях, а техниката лесно се унищожава от артилерия и авиация, което се случи при Орехово.

Руската армия е започнала масово да използва противопехотни мини, за да попречи на украинските въоръжени сили да използват нова тактика, когато пехотни отряди се изпращат напред, за да разчистят маршрути, се казва в доклада.

Руската федерация е разположила до украинската граница над 40 пускови установки на балистични оперативно-тактически ракетни системи земя-земя „Искандер“. Те бдят за евентуално струпване на украински сили, които да се подготвят за удар по руските позиции. 

В такъв случай „Искандерите“ се намесват и нанасят мощен удар по украинската групировка, която е имала нещастието да се струпа на едно място в опит за пробив.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *