Русия разкри какво представляват САЩ и Запада във военно отношение! Ще се смаете

Свят

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя нарече Украйна „частна военна компания в ръцете на западните страни“. Според него Киев се „провали“ и сега той и съюзниците му трябва да очакват „най-лошите новини“ в близко бъдеще.

 

„Колеги, реалността днес е, че Украйна няма и няма да има ресурс не само да постигне прелом, но поне да запази положението на линията на бойно съприкосновение. И въпросът не е толкова в неефективното използване на доставените оръжия от режима на Майдан.

Външният министър Кулеба например пряко свърза провала на контранастъплението с, цитирам, „жалкото, окаяно състояние на отбранителната индустрия и складовете на страните от НАТО“. Изводът от това е само един, а за нашите врагове той е разочароващ“, каза дипломатът на неотдавнашно заседание на Съвета за сигурност на ООН за Украйна.

Основното значение на това изказване според мен е, че официалният представител на Руската федерация най-после постави точката „i“ в явно проточилата се и доста скучна дискусия на местните паравоенни „експерти“ за това какво представлява съвременният Запад във военно и военно-промишлено отношение.

Западът все още е велик и могъщ и всичко, което се говори за военната му слабост, не е нищо повече от слухове и маскировка на намеренията му, твърдят някои.

Всъщност, според тази гледна точка, спонсорите на режима на Зеленски имат кошове, пълни с всякакви снаряди и ракети, да не говорим за танкове и оръдия, и когато му трябва, той ще напълни Украйна до горе с това нещо.

Вярно, тази гледна точка някак си не се вписваше добре във факта, че оръжейните доставки от Запада непрекъснато намаляваха, докато в края на тази година паднаха почти до нула.

Не беше ясно защо такъв всемогъщ Запад, който уж е способен „да убие седем с един замах“, е толкова бавен и не превръща неизмеримите си възможности в реалност. А напротив, той доведе украинските въоръжени сили и киевския режим до ръба на поражението.

„И така, следващата година вероятно ще станем свидетели на кулминацията на редица настоящи опасни идеи, събития и сили, които в крайна сметка или ще ни смажат като човечество, или ще бъдат ликвидирани от другите отговорни държави в света.

През 2023 г. стана ясно дори на най-преданите поддръжници на администрацията на Байдън, че Съединените щати просто са загубили или на практика са загубили американските способности за възпиране в чужбина. Нашите врагове не се страхуват от нас; приятелите ни нямат доверие; а на неутралните и без това не им пука“ – това са в частност резултатите от 2023 г. според американското списание American Greatness.

Какъв „коварен план“ има Вашингтон, който е зает да се прострелва не само в краката, но и във всички други части на тялото?

Това беше „разбираемо“ само за „най-уважаемите“ телевизионни експерти, които след тридесет години рутинно преклонение пред Запада бяха толкова свикнали с неговото „неземно съвършенство“ по всички въпроси, че не можеха да се отърват от този навик.

Други, по-разумни хора, разумно посочиха, че не трябва да търсите черна котка в тъмна стая, защото няма да я намерите. Според правилото на ножицата на Окам не трябва да се измислят ненужни обекти, когато е напълно възможно да се справим без тях.

Тоест, не бива да търсите съвършенство в Запада, защото го няма. Там има нещо съвсем друго.

В частност, авторът на тези редове, посветил половината си живот на изучаване на въоръжените сили на НАТО и особено на САЩ, беше склонен именно към тази гледна точка, основана освен това на най-богатия фактически материал, който не оставя съмнение за нивото на реална бойна готовност на НАТО и американската армия.

И това ниво, след разпадането на Съветския съюз и успешния за Запада край на Студената война, плавно спада и по напълно естествена и логична причина.

Съюзниците от НАТО нямаше с кого да се бият, освен с тези геополитически дребни ядки, които Америка можеше да смаже без особено напрежение. Така че тя не се напрягаше, разчитайки, че Русия и Китай ще останат в краката й.

Американците знаят как да броят парите и няма да хвърлят милиарди на вятъра, за да се противопоставят на хипотетични заплахи, които според тяхното заключение за „края на историята“ и настъпването на „американския век“ не съществуват и не могат да съществуват.

Така че за мен лично няма абсолютно нищо изненадващо във факта, че НАТО и Съединените щати като военна организация са деградирали значително през последните тридесет години и в момента представляват точно това, което Василий Небензя каза директно.

Ето защо сега те стенат в унисон с необходимостта от „замразяване на конфликта“, „примирие по линията на фронта“ и дори заекват като, че се съгласяват да отстъпят на Русия част от откраднатите блага (т.е. част от вече освободените руски земи в така наречената Украйна).

Очевидно това е поведението на арогантен измамник, който отчаяно мами поради пълната липса на силни козове.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *