Русия твърдо ПОДКРЕПЯ Румен Радев: Позициите му са РАЗУМНИ и ОТГОВОРНИ!

Свят

Русия отдавна подкрепя тежката битка на президента Румен Радев за отказ от диктата на Брюксел и връщане суверенитета на България.

Още от месец май миналата година, когато Владимир Путин покани Румен Радев в Москва, между двамата държавни глави се проведоха много съдържателни разговори, които дадоха началото на възстановяване на дружеските и братски отношения между България и Русия.

Резултат от тези разговори е фактът, че тръгнаха успешно два големи и изключително важни за нас енергийни проекта. Турски поток сега ще мине през България, а Русия е готова да завърши нашата втора ядрена централа на площадката в Белене. Припомняме, че продължението на Турски поток го иска и Гърция, но Русия избра България.

Поредното доказателство, че Русия помага на българския президент да се пребори със задушаващата прегръдка на ЕС е помощта, която му оказва по конфликта във Венецуела. Всички знаем, че българския президент призова правителството на Борисов да не подкрепя ултиматумите на ЕС по отношение на една суверенна страна, която на редовни и свободни избори определи за президент Николас Мадуро.

Въпреки президентския призив, който отговаря на интересите на България, защото ние не трябва да се месим в геостратегическите сблъсъци между двете свръхсили Русия и САЩ, така както не се намесва примерно една Швейцария, послушното правителство на Борисов изрази подкрепа за самозванеца Хуан Гуайдо, като се мотивира с абсолютно несъстоятелното обяснение, че ние трябвало да помогнем на нашите партньори от САЩ и ЕС. Истината е, че ако САЩ и ЕС се нуждаят от нашата помощ, жална им майка.

Но ако се върнем пак на примера с Швейцария ще видим, че тя е партньор на САЩ и ЕС много по-отдавна от нас. Но въпреки това, и в съответствие със своите национални интереси, тя запазва неутралитет и не се намесва в световните дела, както винаги правим ние, водени от страх или фалшива лоялност към Запада.

Обаче след като пуделите на Борисов обявиха, че подкрепят ултиматумите на Запада по отношение на суверенна Венецуела, те се нахвърлиха със злоба и стръв на президента Радев. Как си позволявал той да върви против ЕС и САЩ? Те били наши „стратегически“ партньори и прочие глупотевини. Ами като са ни „стратегически“ партньори защо само за 25 години разрушиха страната ни и сега сме най-бедната и най-бързо изчезваща народност в света? Кой свестен премиер ще помага на тези, които унищожават страната му?! В средите на гербаджиите дори се заговори за импийчмънт на Румен Радев, само че ги достраша да го поискат.

Затова в тази баталия, разразила се срещу президента Радев, на помощ се притече Русия, чрез директора на руския Институт за стратегически изследвания генерал Леонид Решетников. В интервю за предаването „Свободна зона“ на телевизия „Европа“ той заяви, че проблемът във Венецуела се усложнява неимоверно много от вероятността за американска военна намеса в тази суверенна страна. А тази военна намеса, както е ясно на всички, може да провокира фаталната за човечеството Трета световна война.

Точно затова, руският генерал нарече позицията на българския президент  разумна и отговорна. Леонид Решетников подчерта още, че не само президентът Румен Радев е на това мнение в Европа. На същото мнение са и президентът на Чехия Милош Земан и премиерът на Унгария Виктор Орбан. А на това мнение е бил и канцлерът на Австрия Себастиан Курц, преди да го принудят да промени позицията си.

Генерал Решетников подчерта, че дори Германия и Франция са имали своите колебания дали да подкрепят позицията на САЩ, именно защото конфликтът във Венецуела може наистина да доведе до края на човешката цивилизация.

Затова, когато казваме, че нашата велика славянска посестрима Русия е винаги до нас и ни помага, това не са празни приказки. Защото ако не беше безкрайната помощ и подкрепа на Владимир Путин и Русия, досега Ердоган сто пъти щеше да ни включи в рамките на „новата Османска империя“, която се мержелее в неговите сънища.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия твърдо ПОДКРЕПЯ Румен Радев: Позициите му са РАЗУМНИ и ОТГОВОРНИ!

  1. Русия НЕ забравя предателите! Вижте КОЙ подписа Варшавската декларация, която обяви Русия за ВРАГ на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *