Руската армия започна мощно настъпление в Соледар! Украинските военни бягат

Свят

След започналото мощно руско настъпление, украинските военни отстъпват от Соледар, опитвайки се да скрият това дори от съюзниците си, съобщи официалният представител на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

 

„В Соледар отбелязваме масово изтегляне на противника от градските райони. Основата на отбраната на украинските войски в тези райони на града беше 61-ва отделна механизирана бригада на ВСУ. А според нашето разузнаване командирът на бригадата с позивна „Скиор“ е поставил задача на подчинените си командири на батальони вечерта и през нощта да организират изтеглянето на останалите и оцелелите подразделения от града“, заяви военният.

Според него командването на бригадата е планирало да изтегли войските възможно най-прикрито, но бягството не е останало незабелязано от руските части в града.

„Нещо повече, на същото място, в Соледар, бяха изоставени части от полски наемници да се бият там, откъдето ВСУ избягаха. Съдбата на наемниците е незавидна. Но с тях или без тях, Соледар скоро ще падне“, заключи Филипоненко.

В понеделник сутринта стана известно, че е освободено населеното място Бахмутское, което се намира в околностите на Соледар, североизточно от важния транспортен възел Артьомовск (украинско име — Бахмут). През този град минава мрежа от пътища и железопътни линии, по които се снабдява украинската групировка войски в Донбас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *