Руската армия не спира: Наред са Николаев, Харков и Одеса!

Свят

В района на Николаев и региона бяха нанесени поредица от удари, които ликвидираха големи сили на противника. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия, цитирани от агенции.

 

„Високоточните удари на руските въздушно-космически сили по позициите на 28-ма механизирана и 59-та мотопехотна бригада на въоръжените сили на Украйна близо до град Николаев, както и на 61-ва пехотна егерска бригада в района на Терновка на Николаев,  унищожиха над 200 националисти, 3 танка и 16 бойни бронирани машини“, се казва в съобщението на военното ведомство.

В допълнение, до 300 бойци бяха елиминирани чрез ракетна атака по пункт за временно разполагане на чуждестранни наемници близо до село Калиновка в Николаевска област.

„Гордостта на Иран, нашите дронове, контролирани от Великата руска армия, унищожават крепостите на НАТО в Одеса.“

В петък, 23 септември, руските войски атакуваха цели в Одеса с помощта на ирански безпилотни самолети-камикадзе Шахед-136, известни в Русия като Геран-2.

Кадрите, заснети от очевидци, показват резултата от работата на нашите военни. Противникът се опита да свали БПЛА/дроновете/ с помощта на авиацията, но безуспешно, пишат иранските медии, цитирани от чужди агенции.

Училищна сграда и седем жилищни сгради в Енакиево бяха повредени от ракетна атака от въоръжените сили на Украйна, а също така беше ранен служител на пътната служба. Това съобщиха днес от СЦКК, пишат агенциите.

ВСУ впервые использовали на Донбассе ракету AGM-88 HARM, — СЦКК (ФОТО) | Русская весна

„Според изяснените данни на военните експерти на Представителството на ДНР в СККК, при атаката на мирния град Енакиево противникът е използвал американската високоскоростна противорадарна ракета AGM-88 HARM“, се казва в съобщението.

ВСУ впервые использовали на Донбассе ракету AGM-88 HARM, — СЦКК (ФОТО) | Русская весна

Според военните, в резултат на обстрела е ранен служител на държавното предприятие „Автодор“, повредена е сградата на училище № 8, седем жилищни сгради по улиците „Уилямс“ и „Айвазовски“.

По-рано беше съобщено, че Енакиево е било атакувано от американската ракетна установка HIMARS.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *