Руската армия подхвана последните две крепости в Донбас

Свят

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи за успешна операция, по време на която руските въоръжени сили са унищожили влаков ешелон с боеприпаси на украинските военни на жп гара край Краматорск, информират световните издания.

Припомняме, че Славянск и Краматорск са последните два укрепени града в Донбас, които все още са под контрола на ВСУ. Официалният представител на ведомството генерал-майор Игор Конашенков е потвърдил, че в резултат на удара са унищожени до двеста тона боеприпаси на ВСУ. Това е нанесло значителни щети на бойния потенциал на украинските военни в региона и е отслабило техните отбранителни способности.

Освен това руското министерство на отбраната съобщава за поразяването на командния пункт на 81-ва аеромобилна бригада на украинските бойци в района на Белогоровка в Луганско направление.

Според сводката от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, Бахмут и Мариинка остават в епицентъра на военните действия, съобщава „УНИАН“.

„За денонощие руснаците са нанесли въздушни удари по населените места Красни Хутор в Черниговска област и Середина-Буда в Сумска област. Извършени са минометни и артилерийски удари по населени места в Черниговска, Сумска и Харковска област. Шест населени места в Харковска област и Новоселовское в Луганска област също са били подложени на артилерийски и минометен обстрел.“, се казва в съобщението.

В Авдеевско направление руските сили водят настъпателни действия в района на населените места Авдеевка и Первомайское в Донецка област. Обстрелвани са селищата Новокалиново, Авдеевка, Тоненкое, Карловка, Водяное и Первомайское.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *