Руската армия превзе важен укрепен пункт на ВСУ в Запорожка област

Свят

Министерството на отбраната на Русия съобщи за превземането на важен украински укрепен пункт близо до село Загорное, Запорожка област, от силите на групировката „Изток“. „Подразделения на групировката „Изток“ превзеха важен украински отбранителен пункт, освободиха село Загорное, Запорожка област и заеха по-изгодни позиции. Така освен настъплението в Харковска област и Донбас, руската групировка напредва и в Запорожка област“, се казва в съобщението на ТАСС. 

През изминалото денонощие подразделенията на групировката „Днепър“ са нанесли поражение на живата сила и техниката на три бригади от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Според Министерството на отбраната на Русия за едно денонощие украинците са загубили много техника и военнослужещи в това направление.

Групировката „Юг“ на руските въоръжени сили отблъсна четири контраатаки на украинските въоръжени сили и разби три бригади на противника. ВСУ са загубили войници и танкове „Леопард“, съобщи руското министерство на отбраната. Нанесени са поражения на живата сила и техника на 22-ра, 54-та механизирана и 46-а аеромобилна бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Улакли, Белая Гора, Орехово-Василевка, Григоровка, Часов Яр, Андреевка, Курдюмовка и Курахово в Донецката народна република. По данни на руското МО противникът е загубил много военни, танк „Леопард“, произведен в Германия, две бронирани бойни машини „Козак“, 15 автомобили, две 152 mm гаубици D-20, 152 mm гаубица 2A65 Msta-B и две 105 mm оръдия M119, произведени в САЩ.

За денонощие групировката войски „Запад“ разби формирования на Въоръжените сили на Украйна, на забранения в Руската федерация полк „Азов“ и на украинската гвардия. Общите загуби на противника възлизат на до 500 военнослужещи, съобщи руското министерство на отбраната. Частите на групировката войски „Запад“ заеха по-изгодни позиции и разгромиха формированията на 14-та, 63-та механизирана, 77-а аеромобилна бригади на Въоръжените сили на Украйна, 12-та бригада на специалните сили „Азов“, както и 40-ти и 50-ти полкове на Националната гвардия в районите на селищата Синковка, Петропавловка, Богуславка на Харковска област, Торское в Донецка народна република и Червона Диброва в Луганска народна република.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *