Руската армия притиска все по-силно ВСУ в Донбас и чука на вратата на Харков!

Свят

Руската армия разгръща ветрилото на специалната военна операция.

В резултат на масиран огневи удар по точките на временно разполагане на 14-та и 92-ра механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна в районите на Дворехна, Кондрашивка и Петривка в района на Харков, бяха ликвидирани повече от 150 военнослужещи и 12 бронетранспортни единици, съобщи руското МО на официалния си брифинг.

Високопрецизен удар на руските авиационни сили в района на Харков удари производствените работилници на бронирания завод, в който имаше повече от 90 танка и други бронирани бойни превозни средства за въоръжените сили на Украйна.

В резултат на провала на офанзивата на украинската група войски в посока Краснолиманск, загубите на 66-та и 93-та механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна възлизат на повече от 70 убити души, четири танка, шест пехотни бойни машини и три бронирани коли.

Руските въздушнокосмическите сили удариха точките на временно разполагане на тактическата група „Чайка“ от 36-та морска бригада на въоръжените сили на Украйна на остров Хортиция, както и 56-та моторизирана пехотна бригада на въоръжените сили на Украйна в района на Запорожието.

Ликвидирани са над 100 военнослужещи и 20 единици военно оборудване.

В резултат на прецизен удар по точката за ремонт на оборудването на територията на завода в Запорожие „ЕнергоМехКомплект“, бяха унищожени 10 полеви артилерийски оръдия, включително две американски гаубица M777, четири установки на многократни ракетни системи „Вилха“ и 15 единици автомобилно оборудване.

В района на град Миколаив масиран огневи удар порази точките на временно разполагане на 28-ми механизирани и 59-ти моторизирани пехотни бригади на въоръжените сили на Украйна, както и единици чуждестранни наемници.

Ликвидирани са над 90 военнослужещи и бойци, както и 18 единици военно оборудване.

С удари на оперативно-тактическа и армейска авиация, ракетни войски и артилерия бяха поразени пет контролни точки на въоръжените сили на Украйна в районите на Перемога, област Харков, Славянск, Богдановка в Донецката народна република, Новониколайевка, Хуляипол в региона Запорожие, както и 75 артилерийски единици, работна ръка и военно оборудване в 167 района.

Четири склада с боеприпаси и ракетни и артилерийски оръдия бяха унищожени в районите на Купянск, област Харков, Краматорск, Донецка народна република, Коломитсево, област Днепропетровск и Прилиманск, регион Одеса.

В близост до село Веселое, област Миколаив радарната станция на украинската противовъздушна ракетна система С-300 е унищожена.

Изтребители на руските ВКС в близост до село Гусаровка, област Харков, свалиха самолет Су-24 на украинските ВВС.

Руските системи за противовъздушна отбрана свалиха пет безпилотни летателни апарата в районите на Белогоровка, Горловка, Мериинка в Донецката народна република, Павловка в района на Запорожието, Евгеновка в района на Миколаив.

Две балистични ракети „Точка-У“ бяха прихванати в районите на Казахия Лопан, района на Харков и Болшие Копан, в региона Херсон. Освен това, в близост до град Донецк, във въздуха са унищожени седем снаряда ХИМАРС и „Олха“.

Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 305 самолета, 155 хеликоптера, 2099 безпилотни летателни апарата, 377 противовъздушни ракетни системи, 5143 танка и други бронирани бойни превозни средства, 851 бойни превозни средства от многократната ракетна система, 3433 полеви артилерийски и минохвъргачки, както и 5963 единици специални военни превозни средства.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *