Руската армия разби отбраната на ВСУ, подготвя щурма на последните две крепости!

Свят

Руските бронирани групи и щурмова пехота са пробили противниковата отбрана на юг от областния център Мариинка и щурмуват село Победа.

В Мариинка руските войски напредват през руините, атакуват в районите на юг и зачистват тила си, за да подготвят пътя за атака на последните две крепости – Славянск и Краматорск, съобщават световните издания.

Съобщава се, че руски бойци са нахлули в покрайнините на селото и са щурмували първите сгради. Ако Победа падне, тогава защитата на въоръжените сили на Украйна на юг от Мариинка ще започне да се разпада.

Украински военни анализатори признават проблеми на този участък от фронта като заявяват, че източно от Победа продължават боевете в района на гората. Североизточно от Победа руските войски атакуват участък от магистрала 00532 в няколко посоки.

От сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна става ясно, че в авдеевско направление руската армия настъпва в посока на селищата Красногоровка, Каменка, Авдеевка, Северное, Первомайское, Невелское, Мариинка и Победа. Това са всички селища на юг от Славянск и Краматорск, които трябва да бъдат освободени от силите на ВСУ, за да може да се развие атаката срещу последните две крепости на ВСУ в Донбас.

Под огън са позиции на Въоръжените сили на Украйна в районите близо до фронтовата линия, включително Тоненкое и Водяное.

Развръзката в Донбас наближава с обезпокоителна за Киев скорост.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *