Руската армия унищожи боеприпаси и оръжия на НАТО в Донбас, не позволява на ВСУ да премине Днепър

Свят

Руските сили унищожиха резервни боеприпаси и въоръжение на украинските войски в района на село Орловка, каза пред ТАСС съветникът на лидера на ДНР Игор Кимаковски. Руските въоръжени сили с прецизни удари по позициите на украинските въоръжени сили (ВСУ) възпрепятстват преминаването на противника от десния бряг на Днепър в района на Кринки, съобщиха междувременно от Министерството на отбраната (МО) на Русия.

„В Авдеевско направление, близо до село Орловка, преди няколко часа бяха унищожени боеприпаси, а заедно с тях и цял арсенал от различни гранатомети в типични за натовските оръжия опаковки и със специфични очертания. През последните няколко дни украинските войници прехвърляха тези оръжия много внимателно и, както си мислеха, незабелязано. Като се вземат предвид всички данни от обективния контрол, това беше резервен арсенал, който нашите момчета унищожиха с едно точно попадение“, каза пред ТАСС Игор Кимаковски. По негова информация взривяването на боеприпаси по позициите на украинските войски е довело до големи загуби сред личния състав.

Руските въоръжени сили с прецизни удари по позициите на украинските въоръжени сили (ВСУ) възпрепятстват преминаването на противника от десния бряг на Днепър в района на Кринки, съобщиха междувременно от Министерството на отбраната (МО) на Русия.

„Руското министерство на отбраната публикува кадри от унищожаването на бронирана техника, наблюдателни пунктове и позиции на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър. „Руски военнослужещи, оператори на БПЛА (безпилотни летателни апарати – бел. ТАСС) разкриват местоположението на техниката и въоръжението на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър и унищожават тези цели с точни удари от БПЛА и артилерия, не позволявайки на противника да се подготви за преминаване към островите и левия бряг в района на Кринки“, се казва в съобщението.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *