Руската групировка «Восток» уверено громи подразделенията на ВСУ

Свят

Подразделения на групировката «Восток» не позволиха на украинските военни да се закрепят в северната част на населеното място Старомайорское в ДНР, противникът понася загуби, няколко души са взети в плен, съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Олег Чехов.

„В Южнодонецко направление предните части на групировката сили „Восток“, поддържани от артилерията, продължават да отблъскват опитите на противника, който се опитва да се закрепи в северните райони на Старомайорское, по време на бойните действия противникът търпи загуби , няколко бойци бяха пленени“, каза той.

Освен това, както добави представителят на Министерството на отбраната, в Запорожско направление въоръжените сили на Украйна на два пъти се опитали да проведат бойно разузнаване в районите на Приютное и Работино, но са били принудени да отстъпят със загуби.

Подразделенията на групировката за денонощието са унищожили танк «Леопард», няколко бойни машини на пехотата, гаубици М777 и Д-20. В района на Пречистовка от артилерийски обстрел е ударен пикап с украински военнослужещи, в района на Новоселка — минохвъргачка, в района на Сторожевое — буксируема гаубица «Мста-Б», в района на Макаровка — станция за радиоелектронна борба.

На свой ред бомбардировачите, щурмовите самолети и хеликоптерите от групировката са нанесли удари по точките на временно дислоциране на Въоръжените сили на Украйна, струпването на жива сила и техника в районите на Старомайорск, совхоз «Октябрь» и Макаровка, добави Чехов.

Самолети са ударили и местата на струпване на жива сила и техника в районите на Новоданиловка, Жеребянка и Мала Токмачка.

В неделя ръководителят на запорожското обществено движение „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов заяви, че руските войски са предприели контраатака и са изтласкали украинските военни от населеното място Старомайорское на Запорожката фронтова линия.

По-рано Министерството на отбраната на РФ съобщи, че на Времевския перваз, близо до село Старомайорское в ДНР, действията на подразделенията на групировката войски „Восток“ са отблъснали нападение на щурмови отряд на 35-та бригада на морска пехота на Украйна и са унищожи украинска диверсионно-разузнавателна група, а загубите на противника в това направление възлизат на до 110 украински военнослужещи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *