Руската групировка „Юг“ разгроми седем украински бригади и обърна ВСУ в бягство край Часов Яр

Свят

Въоръжените сили на Украйна напуснаха позициите си в източната част на Часов Яр и разпръскват силите си в различни части на града, съобщи за ТАСС съветникът на ръководителя на Донецката народна република (ДНР) Игор Кимаковски.

„На изток от Часов Яр въоръжените формирования на Украйна не издържаха на нашия натиск, избягаха от позициите си, отбраната там се пука по шевовете, разпръсквайки сили в няколко района на града, включително в южната част и югозапад“, каза Кимаковски.

Той добави, че огневият натиск върху групата на украинските въоръжени сили в покрайнините на Часов Яр се е увеличил.

За едно денонощие Въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 400 военнослужещи в зоната на отговорност на групировката „Юг“, която разгроми живата сила и техниката на седем бригади на противника в населени места на Донецката народна република, съобщи междувременно руското министерство на отбраната.

„Частите на Южната група войски подобриха обстановката по линията на фронта и разгромиха живата сила и техниката на 24-та, 30-а, 41-ва, 93-та, 115-та механизирана, 5-та десантно-щурмова, 56-а мотопехотна бригади на украинските въоръжени сили в районите на населените места Зализнянское, Григоровка, Калинина, Часов Яр и Красное на Донецката народна република. Врагът загуби над 400 военнослужещи, бойна машина на пехотата, четири автомобила, 152-мм гаубица Д-20, 122-мм гаубица Д-30 и 105-мм оръдие М119, произведени в САЩ. Унищожени са два полеви склада за боеприпаси“, пише още в съобщението на руското МО.

Вчера Назар Волошин, говорител на украинската оперативно-стратегическа групировка войски (ОСГВ) „Хортица“, се оплака, че „руските войски са използвали реактивни системи за залпов огън с термобарични боеприпаси, за да атакуват град Часов Яр на Бахмутското направление“.

„Противникът използва реактивни системи за залпов огън с термобарични боеприпаси в град Часов Яр. Това са видовете боеприпаси, които унищожават и изгарят всичко по пътя си. Нашите защитници няма къде да се скрият. Тези боеприпаси унищожават всичко, след работата на вражеската авиация, разбира се,“ обясни говорителят.

Източник: ТАСС , Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *