Кремъл РАЗКОСТИ Украйна: Молбите пред САЩ няма да помогнат!

Свят

Кремъл предупреди новия украински президент Володимир Зеленский, който призова САЩ да наложат нови икономически санкции на Русия, че това няма да помогне за намиране на решение на войната в Източна Украйна.

Това предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Подобни изявления няма да помогнат на Украйна да разреши проблема в югоизточните райони, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, имайки предвид сепаратистките украински региони. Войната в Източна Украйна отне живота на близо 13 000 души от началото ѝ през 2014 година.

41-годишният Зеленский вчера встъпи в длъжност. Той заяви, че неговият приоритет е да сложи край на конфликта с проруските сепаратисти.

„Няма да преодолеем руската агресия сами“, подчерта той на среща с представители на САЩ в кулоарите на церемонията, добавяйки, че е необходимо засилване на санкциите. Американската делегация беше водена от американския министър на енергетиката Рик Пери.

Днес Песков подчерта, че само Украйна може да сложи край на конфликта в източните си части, като следва споразумението от Минск, договорено през 2015 г. под егидата на Киев, Москва, Берлин и Париж.

„САЩ не могат да изпълнят списъка с изисквания на споразумението от Минск, нито Русия. Киев може и трябва да го направи“, подчерта говорителят на Кремъл./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *