Руската ЧВК „Вагнер“ срещу американската ЧВК „Моцарт“ – ето кой побеждава!

Свят

До няколкостотин чуждестранни наемници от американската частна военна компания/ЧВК/ „Моцарт“ са изпратени на територията на Украйна, за да се противопоставят на руската ЧВК „Вагнер“, съобщават световните издания.

 

Всъщност това е първата пълноценна конфронтация между двете частни военни компании в историята, тъй като има представители и на други чуждестранни ЧВК, но те са единични случаи и само на доброволна основа, докато изпращането на ЧВК „Моцарт“ в Украйна е целенасочено и с доста голям контингент.

Известно е, че американската ЧВК „Моцарт“ има ограничен район на действие. По-конкретно става дума за Бахмут/Артьомовск/, където досега са наблюдавани най-концентрираните сили на руската ЧВК „Вагнер“.

Това се дължи на намеренията на САЩ да се противопоставят изключително на руските ЧВК. Не е известно откога чуждестранните наемници са в Бахмут, но ако се съди по редица данни, те са там от поне два месеца, точно когато започват най-активните боеве за Бахмут.

Според данните, ЧВК „Моцарт“ понастоящем е най-голямата ЧВК, която участва в боевете на украинска страна.

Лошото за американците е, че руската ЧВК побеждава, защото нейните бойци вече са в самия град Бахмут. И то въпреки че го защитават най-елитните украински военни части и американската ЧВК „Моцарт“.

Това изобщо не попречи на руснаците да насметат и двата вида военни части и да напредват из целия град. Скоро се очаква Бахмут да падне, а той бе една от най-укрепените украински точки на отбраната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *