Руските войски атакуват, настъпват и се движат напред!

Свят

Настъплението на фронта Сватово – Кременная продължава. Водят се непрекъснати боеве, руските сили се движат напред.

 

Украински военни анализатори съобщават за непрекъснати боеве, които се водят в горите на Кременная. Въоръжените сили на Руската федерация използват цялата гама оръжия, за да пробият фронта: работят танкове, „Терминатори“, Солнцепеки, системи за залпов огън, авиация, артилерия и дори УР-77 „Змей Горинич“, пишат агенциите.

Руските войски атакуват Макеевка, Площанка и Масютовка.

Бронетанковите групи на въоръжените сили на РФ засилиха натиска в посока Торской и Невски.

Разузнаване, десант и пехота напредват в Серебрянското горско стопанство.

Руската армия атакува Белогоровка почти непрекъснато от няколко дни.

Беше нанесено комплексно огнево поражение на ударна група от въоръжените сили на Украйна, съсредоточена  край Червонопоповка.

Министерство на отбраната на Руската федерация съобщава, че бяха разбити силите на ВСУ в района на Торское и Ямполовка на ДНР. През деня бяха елиминирани тежки оръжия и жива сила на противника.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава, че в Купянското и Лиманското направление Въоръжените сили на РФ продължават настъпателни действия в районите на Белогоровка, ЛНР и ДНР. Под тежки удари са позициите на въоръжените сили на Украйна в районите на селищата в близост до фронтовата линия, сред които – Двуречная, Купянск, Крахмальное на Харковска област; Макеевка, Кременная, Дубрава и Белогоровка на ЛНР, както и Северск и Раздоловка на ДНР.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *