Руските войски настъпват в Харковска област и в Донбас

Свят

Руските войски настъпват на югоизток от Купянск в Харковска област и на северозапад от Авдеевка в Донецка област. Това се посочва в последния доклад на американския Институт за изследва на войната (ISW), предава „Фокус“.

Руските канали в Telegram съобщиха, че руските сили контролират напълно околностите на Агрегатния завод във Волчанск и продължават напред.

На 15 юни руските войски продължават настъпателните операции на север от Харков в районите на Липци и Глубокое и североизточно от Харков във Волчанск и Тихий.

Появиха се информации, че руските сили наскоро са напреднали югоизточно от Купянск на фона на продължаващите руски наземни атаки по линията Купянск-Сватово-Кременная на 15 юни. Геолокационни кадри показват, че руските сили наскоро са напреднали северозападно от Берестово (югоизточно от Купянск).

Руските войски продължават настъплението си и близо до Северск, и до Часов Яр.

Украинският генерален щаб също така съобщи, че на 14 и 15 юни са продължили боевете край Часов Яр и Андреевка.

Междувременно руските войски наскоро са напреднали северозападно от Авдеевка на фона на продължаващите настъпателни операции в района. Кадри с геолокация показват, че руските войски наскоро са напреднали югоизточно от и отвъд Сокол (северозападно от Авдеевка).

Руските войски също продължават да напредват северозападно от Авдеевка в района на Новоолександровка, Калиновка, Новопокровски и Евгенивка.

На 15 юни руските сили продължават настъпателните операции още западно и югозападно от Донецк, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руските сили също така продължават наземните атаки западно от Донецк в района на Красногоровка и югозападно от Донецк в района на Победа, Сладкое и Водяное.

На 15 юни руските сили продължават наземния обстрел близо до границата на Донецка и Запорожка област, но няма потвърдени промени на фронтовата линия.

Руските сили продължават и наземните атаки южно от Велика Новоселска край Старомайорское и Урожайное.

Продължават боевете край Работино, Вербовое (източно от Работино) и Малая Токмачка (североизточно от Работино).

Украинският портал DeepState също признава, че руските войски са успели да напреднат в Покровския район на Донецка област. Те се придвижват напред в близост до село Сокол, съобщават анализаторите.

Освен това, според анализаторите, руските сили имат успех в едно от населените места. Експертите актуализираха и картата на бойните действия. Тя показва, че руснаците са се придвижили към Сокол от северна посока.

„Въобще руските войски напредват в много направления“, посочват те.

Източник Епицентър

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *