Руските спецслужби: Западът направи опит да приложи таен сценарий за овладяването на Русия!

Свят

Директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви, че преди година страните от НАТО „са имали намерение да организират убийството на лидера на руската опозиция, за да съживят с такава сакрална жертва умиращото протестно движение“.

А, ако начинанието има успех, те са мислили да приложат таен сценарий за овладяването на Русия.

Според него, идеята за „сакралната жертва“ е обсъждана на доста високо ниво.

В интервю за генералния директор на „Россия сегодня“ Дмитрий Кисельов, Наришкин намеква, че западните спецслужби са отровили лидера на опозицията Алексей Навални. Той признава, че липсват преки доказателства за това, но твърди, че има косвени.

„Ние получихме проверена информация, че на територията на страна от НАТО е имало съвещание с участие на представителите на спецслужбите. Веднага ще кажа, че това не е Германия. Там е обсъждано как да бъде съживено протестното движение в Русия, което по това време доближаваше нулата. Като един механизъм е обсъждан въпроса за така наречената „сакрална жертва“, при това, мнението било, че жертвата трябва да е някой от лидерите на опозицията“, казва Наришкин, като добавя, че това е било замислено като политическа провокация.

Докато Навални се намираше в Русия, изследванията му не показваха наличие на токсични вещества, въпросът е какво е станало после, казва той, цитиран от Епицентър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *