Руски военни показаха страховитата работа на тежките огнехвъргачни системи „Солнцепек“! И Видео

Свят

В зоната на „специалната военна операция“ активно се използват тежки огнехвъргачни системи „Солнцепек“. Министерството на отбраната на Руската федерация представи видеозаписи от действието на ТОС „Солнцепек“ в профила си в социалните мрежи, пишат чуждестранни медии.

 

Видеозаписът показва как екипажът на бойната машина получава задачата и заема позиция за нейното изпълнение. Командирът на превозното средство отключва купола с помощта на специален лост.

След това операторът-стрелец  въвежда координатите на целта. След това контролният панел се включва. Освен това целта се поразява от ракети с термобарична бойна глава.

Резултатите от поразяването на позициите на украинските формирования с ракети ТОС „Солнцепек” са впечатляващи. Така че над местата, където са ударили снарядите, се виждат сферични ударни вълни, които се отклоняват настрани.

Тези вълни идват от освобождаването на аерозоли от ракетата преди детонация. Експлозията се оказва обемна и внушителна.

Тежките огнехвъргачни системи се използват за изваждане от строя на вражеска лекобронирана и автомобилна техника, унищожаване на персонал на открити площи и в укрепления, подпалване и унищожаване на сгради чрез обемна експлозия.

ТОС „Солннцепек“ са на въоръжение в бригади от войските на РХБЗ. Те се използват активно в зоната на специална военна операция, като показват висока ефективност по отношение на унищожаването на вражеска техника и личен състав.

Ето ВИДЕОТО

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *