Руски генерал разкри как армейските групировки ще победят Украйна само за месец

Свят

Русия може да победи Украйна за месец. Бързият светкавичен сценарий е разкрит. Генерал-лейтенант Виктор Соболев предложи ефективна стратегия, която отчасти е била приложена по време на Великата отечествена война, но сега е допълнена и обогатена с нови важни елементи. Той предупреди, че руската армия не може да победи, като се заема само с отбрана.

По данни на ръководителя на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу, украинските войски са загубили повече от 125 хиляди военнослужещи и около 16 хиляди единици техника и оръжия по време на шестте месеца на контранастъплението, цитира икономическият наблюдател на телевизионния канал Юрий Пронко в предаването „Царград. Главното“ .

Междувременно президентът на „Незалежная“ Владимир Зеленски призна, че целите на лятната кампания никога не са били постигнати. Въпреки това той оцени ситуацията в зоната на бойните действия като доста задоволителна за киевския режим.

Лидерът на Украйна обясни, че ВСУ поне не отстъпват, което е добре, като се има предвид, че воюват с втората най-добра армия в света. В същото време той добави, че въоръжените сили на Незалежная имат твърде малко ресурси, за да постигнат бързо напредване на фронта. Въпреки това не може да се говори за капитулация, увери Зеленски.

Актуалното съотношение на силите в зоната на Специалната военна операция и перспективите за по-нататъшно развитие на събитията в ефира на „Първи руски” оцени депутатът от Държавната дума генерал-лейтенант Виктор Соболев.

Изправяме грешките“

Той отбеляза, че „контранастъплението“ всъщност е затънало и сега руските военни отблъскват последните опити за пробив, но е невъзможно да се постигне Победа, докато се намират само в отбрана. В тази връзка Русия започна още преди година да усилва своя контингент, за да премине към ефективни настъпателни действия.

Парламентаристът разкри, че сформирането на групи, батальони, дивизии и групировки, способни да нанасят мощни удари и да вървят напред е вече в стадий пред завършване. Именно за това са били подготвяни ударните бойни групировки, снабдени със страховити оръжия, които се намират близо до границите на Русия с Украйна.

Според събеседника на Царград, в началото на специалната операция руските въоръжени сили не са били напълно готови за водене на активните бойни действия, които впоследствие се разгръщат. Той посочи основната грешка :

Вероятно са се надявали, че няма да има толкова твърда съпротива. Те не взеха под внимание, че през предходните осем години САЩ и Западът като цяло подготвяха Украйна, заблуждаваха хората, подготвяха украинските въоръжени сили, давайки им най-доброто оръжие, оборудване, боеприпаси, така че те да могат да водят тази въоръжена борба срещу Русия. Нещо не взехме предвид, нещо не догледахме… Но сега коригираме тези грешки.

Западът ни обяви война

Виктор Соболев очерта и първостепенната задача в зоната на СВО. По негово мнение, на първо място, трябва изцяло да се заемат териториите на новите региони на Русия:

И тогава трябва да развием военните операции по-нататък. Ако оставим дори западната част на Украйна на Киев във вида, в който е сега, тоест с фашисткия режим начело, то буквално след година-две отново ще воюваме.

Освен това новият сблъсък може да се окаже още по-жесток и да доведе до значително по-големи загуби, включително за руската армия, добави депутатът от Държавната дума.

В крайна сметка Западът никога няма да спре. Той ни обяви война, целта е стратегическото поражение на Русия. Какво означава ли? Това означава, че САЩ искат Русия вече да не съществува,

– заяви събеседникът на Първи руски.

Какво да се прави?

Парламентаристът добави, че настъпателната кампания трябва да бъде предшествана от задълбочена подготовка, реорганизация на войските и осигуряване на компетентна бойна координация, нещо което вече се прави и е в доста напреднала фаза:

Дори по време на Великата отечествена война, преди да проведем настъпателна операция, ние изтегляхме онези войски, които трябваше да нанесат главния удар, в тила, маскирайки това изтегляне, и винаги провеждахме с тях сериозна подготовка. Подготвяхме и специфични батальони и ударни бойни групи, чиято задача бе да пробият отбраната на противника и да създадат оперативен простор за пехотата и другите видове войски.

След това взаимодействието между армейските части, видовете и родовете войски беше организирано по най-внимателен начин, след което обучените авангардни части се връщах на фронта и бяха изпращани в бой, обясни Соболев.

Той посочи, че такава подготовка е извършена по-специално в очакване на настъплението в Донбас, което се разигра преди 80 години, от 13 август до 22 септември 1943 г.:

За 39 дни разгромихме отбрани части и съединения на Вермахта на фронт от 450 километра, напреднахме на 300-350 километра в дълбочина, достигнахме Днепър, прекосихме го и завзехме плацдарм на отсрещния бряг. За 39 дни.

Превод: ЕС

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *