Руски ЕКСПЕРТ анализира ШАНСОВЕТЕ на НАТО в Черно море! Ето неговите заключения!

Свят

Плановете на САЩ и НАТО да вкарат повече кораби, самолети и войски в Черно море са обречени на провал, защото няма да изменят баланса на силите, а и не им е оставен никакъв шанс да нахлуят на територията на Руската федерация.

Това заяви първият заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност към Държавната дума на Руската федерация и експерт по военно дело Александър Шерин.

Така Александър Шерин реагира на заплахите на постоянният представител на САЩ в Главния щаб на НАТО Кей Бейли Хътчинсън, който заяви преди дни, че Алиансът ще вкара много повече кораби и самолети в Черно море, за да можели корабите на Украйна да преминават безпрепятствено през Керченския пролив.

По думите на Шерин, „смелостта“ на НАТО се обяснява с факта, че американците осъзнават липсата на пряка опасност за тях, понеже съдовете на Алианса гледат да не се мотаят в близост до границите на Руската федерация, а да си кротуват в международни води.

Руските системи за брегова отбрана „Бал“ и „Бастион“ са в състояние да унищожат за броени минути флотилия от 10 кораба, ако тя приближи в опасна близост до границите на Русия. А ако корабите са повече, това само ще отнеме малко повече време. Но корабите на НАТО нямат никакъв шанс, ако приближат до бреговете на Русия, защото никакъв кораб във водата няма необходимата маневреност, за да избегне насочените срещу него ракети, които летят с главозамайваща скорост. А и Руската федерация внимателно следи за броя, състава и въоръжението на натовските кораби в черноморския басейн, продължава експертът.

Освен това, американските кораби и самолети биха били унищожени за минути от уникалните и без аналог в света, зенитно-ракетни комплекси С-400, които Русия разположи на полуостров Крим. Тези комплекси стрелят по повече от 100 цели едновременно. И  гарантирано улучват, защото коефициентът им на полезно действие се приближава до максимума. При това самолетите и корабите на НАТО могат да бъдат унищожавани преди още да се доближат на дистанция, която ще им позволи на свой ред да нанесат удар по бреговата охрана на Русия, добавя с усмивка военният експерт.

Има и още нещо, разкрива експертът. Не бива да забравяме за бойната мощ на руския черноморски флот. Нека напомним, че флагманът на руския черноморски флот – ракетния крайцер „Москва“ влиза в Топ 5 на най-мощните кораби в света. Така че само той, без намесата на останалата руска черноморска флотилия, е в състояние да се справи с няколко натовски ескадри.

Освен това, руската брегова охрана притежава много сериозни подразделения, които имат специално и високоточно оръжие, което също осигурява пълната неприкосновеност на морските, сухопътни и въздушни граници на Руската федерация. Въобще, резюмира Александър Шерин, корабите и самолетите на НАТО, които имат нещастието да навлязат в пограничната територия на Русия, ги очаква зловеща съдба. От повечето самолети и кораби няма да остане много, което би могло да покаже, че в този район се е водила битка.

Ето защо САЩ и НАТО обикалят около руските граници, но не смеят да направят каквато и да било провокация, защото това не им предвещава нищо добро.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Руски ЕКСПЕРТ анализира ШАНСОВЕТЕ на НАТО в Черно море! Ето неговите заключения!

  1. От цялата информация ми идва на ум , че нашите продажни управници , изпълнявайки като верни кучета заповедите на НАТО , ни превръщат в лесна и удобна мишена за високотехнологичните руски оръжия . САЩ явно си мислят , че като превръщат такива като нашата държава в лесни мишени , на САЩ ще им се размине ответния удар .Ответен , защото Русия не мога да си представя , че ще нанесе първа някакъв военен удар срещу страна член на НАТО .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *