Руски Су-34 са ударили с бомби ФАБ-500 команден пункт на ВСУ

Свят

Руски Су-34 са ударили с бомби ФАБ-500 команден пункт на украинските въоръжени сили на Южнодонецко направление, съобщават руски медии.

Според изявление от руското министерство на отбраната, ударът е нанесен с управляеми 500 килограмови фугасни авиационни бомби с универсален модул за планиране и коригиране.

След като е получено потвърждение от разузнаването, че целите са унищожени, екипажите са се върнаха на летището за излитане.

Тези петстотин килограмови бомби могат да летят над 70 километра след като бъдат пуснати от руските Су-34, могат да променят курса си и да нанасят удари, том, където никой не ги очаква. Така руските самолети остават извън обсега на противниковата противовъздушна отбрана.

Освен това тези бомби са малки обекти и трудно се отбелязват на радарите, което ги прави сериозна заплаха за всякакви отбранителни линии на противника. С такива бомби и с много по-големите ФАБ-1500 бяха разрушени силно укрепените с железобетонни плочи в Бахмут и Авдеевка. На практика се оказа, че срещу мощната разрушителна сила на тези бомби няма никакво спасение дори в подземни бункери и други бомбоубежища.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *