Сабрутев предупреди: Цените на горивата скачат до небето. Ето кои продажни политици искат това?

България отблизо

Ако сега вземем решение да отменим дерогацията, цените на горивото ще се вдигнат. Ще настъпи и дефицит на горивата и това е нещо, което го казват докладите на службите.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев по повод срещата в парламента между управляващото мнозинство относно решението дали дерогацията на руски петрол да отпадне или да остане.

Сабрутев припомни, че преди да влезе в сила дерогацията, цената на горивото в България беше 3,35 лв. за литър, а след дерогацията падна с до 90 ст.

През летния сезон, когато е пикът на потреблението, ние използвахме най-евтиното гориво в цяла Европа – 2,45 лв. на литър. Да не говорим, че благодарение на тази дерогация „Лукойл“ започна да плаща данъци, нещо, което пропускаше да прави в продължение на 12 години, припомни още народният представител от ПП-ДБ.

„От дерогацията печели българският потребител. Ако цената на дизела е 4 лева в съседните държави, и сега ако нашата рафинерия излезе от експлоатация, за да се смени веригата на доставки, цената у нас ще скочи повече, отколкото е при нашите съседи. Нека Борисов и Делян Добрев да поемат ангажимент, че потребителите няма да плащат повече за гориво“, призова Сабрутев.

Трябва да осигурим най-ниска цена на горивата. В момента имаме най-ниска инфлация, защото имаме най-ниски цени на горивата. Не разбирам какъв е този опит да се саботира всичко това. Няма логика да искаме това нещо да го прецакаме. Мисля си, че Борисов е тежко подведен. Кой се опитва да вдигне цените на горивата? Кои са тези купени политици? Защо 12 години „Лукойл“ не плащаше данъци, попита в заключение депутатът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *