Санкциите на САЩ срещу Русия постигнаха НЕОЧАКВАН ефект! Американците пак ПОСТРАДАХА!

Свят

Русия много отдавна си изработи имунитет срещу американските санкции. Съединените щати вече не могат да уплашат никого със съобщенията си, че се готвят да въвеждат някакви нови санкции.

А за нападение срещу Русия, американците нямат смелост, защото ги гони голям страх от необятните руски простори, в които затънаха толкова завоеватели.

Това заяви в четвъртък, депутатът от Държавната дума на Русия Андрей Козенко, който е бил избран от Крим,  съобщава руската Федерална агенция за новости.

По неговите думи, единственото, което са успели да постигнат американците със своите санкции е фактът, че по този начин те са мобилизирали усилията на руския народ и правителството на Русия начело с президента Владимир Путин. А това е довело до съвсем неочаквано за САЩ последствие. Русия отново е станала велика държава. И си е върнала своя предишен статус на свръхдържава.

„Ние за 5 години си изработихме солиден имунитет. И затова единственото, което успяха да постигнат САЩ и Европа е фактът, че Русия си върна своя предишен статут на свръхдържава“, подчерта Андрей Козенко.

Припомняме, че американският Конгрес сега разработва законопроект за въвеждане на нови санкции срещу руската държава. Очаква се новите санкции да засегнат банковата, енергийната и корабостроителна сфера, както и държавния дълг на Русия. Както и предишния път, формален повод за въвеждане на новите санкции стана измислената от Вашингтон предполагаема „намеса“ на Руската федерация в американските избори.

Новите санкции в банковата сфера няма да успеят да навредят на Русия, защото страната вече почти си изработи своя банкова система за разплащане вътре в страната, както и със своите търговски партньори в чужбина.

Що се отнася до енергийния сектор, и там Русия отдавна изпревари САЩ. Нейният природен газ и нефт вече шестват из Европа. И колкото и да им се иска на Съединените щати, те не могат да спрат европейските държави, които искат да ползват руските енергийни ресурси, като Германия например и много други страни. Защото Русия е голям и сигурен доставчик на евтин и екологично чист природен газ. И САЩ никога няма да могат да постигнат онова, което е създала Русия в тази сфера. Без да говорим, че Щатите нямат  природен газ, а само шистов газ, който е некачествен, скъп и трудно преносим до европейските потребители.

А що се отнася до сферата на корабостроенето, то там никой не може да застави Русия да произвежда повече или по-малко кораби. Руската федерация ще прави толкова кораби – бойни и граждански, колкото са необходими в дадения момент на държавата. И усилията на САЩ ще останат безплодни. Още повече, че всички ресурси за изработването на такива кораби и подводници, вече се намират в ръцете на руските корабостроители.

Така че, по-добре Вашингтон да спре да се занимава с Русия и да се опита да се справи със своите проблеми. Защото те са многобройни и неподлежащи на отлагане.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Санкциите на САЩ срещу Русия постигнаха НЕОЧАКВАН ефект! Американците пак ПОСТРАДАХА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *