САЩ в ПАНИКА! Владимир Путин заповяда: Няма да преговаряме повече с Вашингтон! Ето какво се СЛУЧВА!

Свят

Отговорът на Москва, относно заявлението на Белия дом, че САЩ излизат от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие, ще бъде огледален. Русия също прекратява участието си в договора.

Това обяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от уважаваните руски информационни агенции ТАСС и РИА Новости.

„Ние ще постъпим по следния начин. Нашият отговор ще е огледален. Американците обявиха, че спират участието си в Договора. И ние също преустановяваме своето участие“, подчерта руският лидер на срещата си с министъра на външните работи Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу.

Нещо повече. Владимир Путин поръча на двамата министри да прекратят всякакви опити за иницииране на преговори по този въпрос.

„Ще почакаме, докато нашите партньори узреят дотолкова, че да са в състояние да водят равноправен и смислен диалог с нас по този изключително важен проблем за нас, за тях и за целия свят“, поясни Владимир Путин.

Руският президент напомни, че Москва вече много години поставя въпроса за провеждане на сериозни и съдържателни преговори по най-важната тематика – тази за разоръжаването и прекратяване надпреварата във въоръженията, при това във всички аспекти.

„Но последните години ни убедиха, че нашите предложения не намират адекватен отговор. Напротив. Търсят се всякакви предлози, за да се демонтира вече създадената система за международна сигурност“.

По думите на Владимир Путин, Руската федерация ще работи за създаване на нови въоръжения. Но това няма да става за сметка на увеличаване на бюджета за отбрана.

„Ние не сме длъжни и няма да влизаме в скъпо струваща надпревара във въоръжаването“, подчерта той.

Държавният глава на РФ отбеляза, че руските ракети със среден и малък обхват на действие няма да се разполагат в този или онзи регион преди там да се появят аналогични оръжия на САЩ.

На срещата с Шойгу и Лавров, президентът ги помоли да му докладват вариантите за категорично премахване на заплахата от намерението на САЩ и сателити да разположат свои оръжия в Космоса.

Освен това, Владимир Путин одобри предложението да започнат разработките за създаване на свръхзвукова ракета с наземно базиране и среден обсег на действие.

В отговор, министърът на отбраната Сергей Шойгу отбеляза, че САЩ нарушават Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег вече много години. На практика, САЩ вече са започнали производството на такива ракети, заяви министърът. Ето защо, според него е необходимо веднага да започнат разработките за свръхзвукова ракета със среден обсег, защото такава ракета не може да бъде спряна от противовъздушната отбрана на противника. И по този начин, тя ще бъде надеждна защита на Руската федерация от каквито и да било опити за нанасяне на ядрени удари по територията на Русия.

Виждаме, че както винаги, отговорът на Владимир Путин на предизвикателствата на Съединените щати, е неочакван. И мълниеносен.

И нека САЩ да не се заблуждават. Ако направят макар и една крачка по пътя на заплахата от ядрена агресия, отговорът на руския лидер ще бъде също толкова неочакван, мълниеносен и унищожителен.

Дано не се налага САЩ да разберат това по трудния начин. Защото, който не иска да говори с Лавров, ще говори с Шойгу.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *