САЩ и ЕС подкрепят Ердоган да зароби отново България! Борисов им помага!

Свят

Вчера, навръх празника на светите братя Кирил и Методий, станахме свидетели на нова и особено нагла провокация. И то не от кой да е, а от турския посланик в България. Тоест, от страна на официална Турция

Борисов коментира, че нямало каква отговорност да търси на турския посланик.

Анализирайки събитията, обаче, трябва да си отговорим на въпроса защо така изведнъж на турския посланик му хрумна да развива абсурдната мисъл, че българите трябвало да учат турски език, защото иначе Турция нямало да ги вземе на работа. Първо да припомним, че ако турски инвеститори искат да работят тук, те трябва да научат официалния език на нашата държава, а не ние техния. И второ, защо Турция ще осигурява работа на българите? Нали Борисов се хвали, че нашата икономика е в блестящо състояние? Явно приказките на Борисов нямат никакво реално основание.

Но ако продължим анализа ще видим, че каканиженето на турския посланик навръх празника на светите братя Кирил и Методий, най-напред е опит за нагло унижение на България и пълно пренебрежение към нашия суверенитет. Докато Борисов мълчи и пита за какво да държи отговорен турския посланик?! Такива опити да ни унижат, обаче, е имало и преди. Например през 2017 г., бившият турски посланик Сюлейман Гьокче опита да се намеси в нашите избори. Преди няколко години една турска телевизия ни включи в рамките на новата Османска империя. Дори самият президент на Турция Реджеп Ердоган заяви, че Бургас, Варна, Шумен, Разград и Кърджали били стари турски градове.

Значи за вчерашното поредно унижение, освен великотурските амбиции, има и някаква друга причина. За да я изясним, обаче, трябва да си припомним, че новата атака срещу България бе започната най-първо от лагера на соросоидите, които си живуркат в орбитата на свързаните със САЩ фондации „Америка за България“ и „Отворено общество“. Харалан Александров и други „либерали“ около него, ни в клин, ни в ръкав, отново отвориха отдавна забравената теза, че не е имало турско робство у нас. Но този път надминаха и себе си, като започнаха в един глас да каканижат, че еничарството било „блестяща възможност да направиш кариера в Османската империя“. Следователно САЩ първи подхванаха атаката срещу нас.

Горе-долу по същото време, Ердоган започна да призовава сирийската армия, която унищожаваше джихадистите в сирийските провинции Идлиб и Хама, да се изтегли от там. По простата причина, че турската армия вече беше нахлула там и искаше да си присвои тези провинции. Това стана въпреки изричното становище на Владимир Путин, който още миналата година предупреди Ердоган да махне турските военни подразделения от Сирия, за да не пречи на започналия мирен процес. Ердоган обаче не го послуша. И за времето на неговото пребиваване в Сирия, изведнъж се появиха нови джихадистки групировки, които започнаха атаки срещу сирийските правителствени войски.

И когато сирийската армия преди няколко дни, тръгна срещу джихадистите в Идлиб и започна да ги унищожава, Турция, САЩ и ЕС писнаха в ООН, че сирийската армия нарушавала мира и трябвало да спре атаката си. А това, че джихадистите нападат правителствените войски и държат като заложници милиони хора в тези сирийски провинции – за това в ООН не се казваше нито дума. Така стана ясно, че Ердоган се прави на съюзник на Русия, само за да може да изпълни своите намерения да разпокъса Сирия, да наложи влиянието си в Ирак, а по-късно да овладее и целия Близък Изток, за да го превърне в новата Османска империя.

И понеже Владимир Путин и Русия не разрешиха на Ердоган да разпокъса Сирия, а точно обратното, твърдо и неотклонно възстановяват целостта на арабската държава, Вашингтон и Анкара изведнъж се сетиха, че могат да рекетират руския президент чрез…България. Затова пуделите на САЩ като Харалан Александров, отново заприказваха, че нямало турско робство. А турският посланик Хасан Улусой взе да каканиже, че българите трябвало да учат турски език.

Всички тези американо-турски провокации са начин да се покаже на руския президент, че България лесно може да стане турска територия. И че САЩ са готови да дадат България на Турция, само Ердоган да прекрати сътрудничеството си с Русия. А по време на турските провокации в България, ЕС оглушително мълча. Но ако, примерно, Русия беше поискала задължително изучаване на руски език в България, тогава щеше да се надигне такъв западно-български соросоиден вой, че щеше да ни проглуши ушите. Както стана с посещението на руския патриарх Кирил в родината ни. Тоест, и нашето брюкселско „семейство“, е готово без колебание да ни хариже на Турция, за да угоди на САЩ и на Ердоган, без да дава пари за това.

Ето какво всъщност се крие зад тази нова турска провокация с ученето на турски език в България. Ердоган, със САЩ зад гърба, показа своите мераци към България, този път не на Борисов и неговите пудели, а на самия Владимир Путин. Турция се осмели отново да заплашва Русия, след като отлично знае какви здрави и свещени връзки свързват нашите две страни и народи.

Така става кристално ясно, че ако не е съпротивата на Владимир Путин и Русия, то и САЩ, и ЕС, и Турция са готови на секундата да налапат България и да я превърнат в наистина турска провинция. Както нееднократно, но в преносен смисъл, заяви и Елена Йончева.

За какви „европейски“ избори говорим тогава? И за какво европейско „семейство“ става дума? Семейството, ако наистина е семейство, не убива своите деца, нали?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *