СВЕТОВНАТА общност показа ЧЕРВЕН КАРТОН на САЩ! Вижте КАК! Фактите са ШОКИРАЩИ!

Свят

Социологическо проучване на Галъп Интернешънъл, проведено тези дни в 55 страни на света разкри, че руският президент Владимир Путин е абсолютен световен лидер, предпочетен от повечето хора по света. Неговият колега Доналд Тръмп разчита на много по-малка подкрепа, дори в самите Съединени щати.

Един от въпросите на Галъп  е бил следният: Кой бихте предпочели, хипотетично, да бъде президент на вашата страна, ако трябва да избирате между Доналд Тръмп и Владимир Путин?

На този въпрос хората в почти половината от споменатите 55 страни на света отговарят, че биха предпочели за президент на страната си Владимир Путин. Докато Тръмп биха избрали 9 от общо 55-те анкетирани страни, разпръснати по цялото земно кълбо. Между тези 9 страни са Косово, Албания, Филипините и САЩ.

Не можем да не отбележим и многозначителният факт, че Владимир Путин е избран за президент и в държави като Франция, Ирландия и Германия. В това число влиза и България. Според Галъп 62% от българите биха предпочели Владимир Путин за президент на нашата страна. За Доналд Тръмп са гласували само 6% от нашите сънародници.

Може би Галъп Интернешънъл тук малко греши, що се отнася за България. Защото, според неофициални проучвания, огромното мнозинство от българите, над 83%,  биха предпочели за президент Владимир Путин, ако трябваше да избират между него и Доналд Тръмп.

Няма съмнение, че българите обичат и своя сегашен президент Румен Радев, на когото официалните социологически проучвания определят положителен рейтинг от 63%. Но по неофициални данни хората, които харесват Румен Радев са много повече.

Интересен феномен се наблюдава и в други 20 страни по света. Там хората отговарят, че не могат или не искат да изберат някого от двамата. Между тези страни са Холандия, Ирак, Испания, Швеция, Латвия, Италия, Япония, Полша…Това традиционно са страни, които отдавна са в сферата на влияние на САЩ и Запада. И там лидерството на американския президент не би трябвало да буди съмнение. Но, Германия и Франция предпочитат Путин пред Тръмп, а в останалите 20 страни безспорното, допреди десетина години,  лидерство на американския президент, явно е трагично разклатено.

В крайна сметка, резултатите от проучването на Галъп показват, че фигурата на президента на САЩ вече не може да претендира за някакво осезаемо влияние сред хората по света. Точно обратното. Абсолютен световен лидер за човечеството е неговият опонент, харизматичния руски президент-миротворец Владимир Путин.

Ще представим на вашето внимание и един друг, много любопитен въпрос в анкетата на Галъп Интернешънъл. Социолозите питат: „Трябва ли САЩ да запазят водеща роля като най-мощната държава в света, или САЩ и Русия трябва да си поделят световното лидерство?“

На този въпрос всеки четвърти жител на планетата отговаря безапелационно, че САЩ и Русия трябва съвместно да лидират в световните дела. Еднолично лидерство на САЩ предпочитат едва 19% от хората, като повечето от тях живеят в самите САЩ. Докато мнозинството жители, в почти всички региони на света смятат, че САЩ и Русия трябва да си поделят световното лидерство.

Изводът и от този въпрос на Галъп е пределно ясен. Човечеството показа червен картон на бившия едноличен хегемон САЩ.

И не за друго, а защото хората по Земята смятат, че между двете велики ядрени сили трябва да съществува паритет. Така, както това бе по времето на Съветския съюз. Защото именно по това време, човечеството преживя безпрецедентно дълъг период на световен мир и спокойно развитие на всички държави.

Засега спокойствието се осигурява само от Русия. И за сметка на битките, които водят войниците от руската армия.

Дано и Щатите разберат, че не бива повече да опъват нервите на хората по света. Защото в противен случай, един ден ще се събудят и ще установят, че вече никоя държава не иска да има вземане-даване с тях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “СВЕТОВНАТА общност показа ЧЕРВЕН КАРТОН на САЩ! Вижте КАК! Фактите са ШОКИРАЩИ!

  1. Македонски, смешен си… За твое сведение 145 милионна Русия има БВП от 1.283 трилиона $.
    Една Канада с 36 млн. население има БВП от 1.53 трилиона $. Фактите говорят дорогой товарищ. А когато фактите говорят идиотите по-добре да замълчат.

    1. Димо, Брутния „вътрешен“ продукт на Канада не е само вътрешен?
      Що не прибавиш и някои от външните им „заработки“: на продукта,
      като БЪЛГАРСКОТО ЗЛАТНО НАХОДИЩЕ НА ДЪНДИ…КАНАДА?
      И САМО ОТ БЪЛГАРИЯ, ПА И КОЛКО ОЩЕ ПО-ЦЕННИ покрай ЗЛАТОТО ПАК ОТ ПАК ОТ НАС? ПА ТОВА САМО от нас, АМИ КОЛКО ОЩЕ СИ ДОКАРВАТ ОТ ДРУГИТЕ СИ ВИЛАЕТИ И БАЛАМУРНИЦИ ПО СВЕТА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *