Свиленски: Има реална опасност да я караме без правителство още 15 години. Без компромиси ще тъпчем на едно място

България отблизо
Българските граждани свършиха своя ангажимент и излъчиха почти идентични парламенти. Вероятно резултатите през октомври или ноември ще са близки и идентични. И пак ще водим тези разговори, но при по-голяма криза. Това каза по БТВ депутатът от БСП Георги Свиленски.

БСП се държи отговорно в този процес. На базата на програми, сме получили съгласие с ИТН. Трябва всяка партия да загърби егото си. БСП ще продължи с тази отговорна политика. Няма са слагаме линии, които да саботират разговорите. Очакваме президентът да връчи третия мандат .Една част от партиите през няколко дни дават различни сигнали. Не съм сигурен след седмица на каква позиция ще бъдат. Нямаме претенции към министерски кресла. Ситуацията е такава, че изисква да се състави редовен кабинет.

 

Мястото на диалога е в парламента. Но само ако партиите мислят за народа, а е за себе си, за облаги и постове. Всичко друго е лъжа. И в следващият парламент БСП ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство.

 

Ако всеки се загледа в пъпа си, през следващите 15 г. няма да има редовно правителство. Виждаме желание за това във всички парти, включително и в ГЕРБ и ДПС. Това не означава, че бихме приели тяхната подкрепа. Редовен кабинет трябва да се излъчи от партиите на протеста.

 

На новите избори трябва да подобрим резултата, така, че да не чакаме трети мандат, а първи или втори да правим правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *