Сензационно продължение: Протестиращите измислиха как да съборят правителството!

България отблизо

Тридневна окупация на Народното събрание е  новият начин, чрез който протестиращите искат да съборят правителството на Борисов и ГЕРБ.

Това съобщава Нова телевизия, цитирана от Епицентър. Исканията са за незабавна оставка на кабинета.

Недоволството вече не е само срещу неоснователното вдигане на данъците, очакваното увеличение на застраховката „Гражданска отговорност“ и високите цени на горивата.

Хората вече са гневни и на демонстрираната наглост от членове на кабинета и други „висшестоящи“ гербаджии. Властта се опитва да раздели и окаля протестите. Да ги обяви за незаконни. Да привиква протестиращи в полицията, защото си позволявали да призовават за държавен преврат.

Ами за това се виновни управляващите. А не тези, които използват правото си на протест. Понеже, ако правителството бе подало оставка, след това проточило се до безкрай, десетгодишно гербаджийско управление, което вече разгневява и най-кротките, нямаше да има граждански неподчинения и други ексцесии.

А тъй наречената „окупация” на Народното събрание се организира в социалните мрежи от хората, които преди два месеца заедно с българи от чужбина, протестираха с искания за промяна в Конституцията и избори за Велико Народно събрание.

Междувременно продължават и протестите срещу високите цени на горивата, данъците и тези на майките на децата с увреждания.

И в момента е крайно наложително управляващите да не се вкопчват с всички сили във властта. И бързичко да подадат оставка. Понеже, ако не го направят сега, протестите само ще се радикализират.

Независимо дали тази радикализация ще стане веднага, или след някой и друг месец.

Защото едно е ясно. Хората повече не могат да търпят управлението на Борисов и ГЕРБ. И искат кабинетът да се маха незабавно.

А понеже това е желание на българския народ, който е суверенът на властта, то трябва да бъде удовлетворено час по-скоро. И Борисов да подаде оставка.

За да се избегнат всякакви граждански неподчинения, окупации и други ексцесии.

Сега Борисов трябва да решава дали да изпълни волята на народа или не. Защото протестиращите на улицата не са много. Но тях ги подкрепят в социалните мрежи над 80% от хората в България.

И затова, на неговата съвест ще тежи всичко, което ще се случи оттук нататък, ако протестите се радикализират.

Автор Иво Македонски,  istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Сензационно продължение: Протестиращите измислиха как да съборят правителството!

  1. Каквото повикало, такова се обадило! Недосегаемите се засегнаха от искането на народа! То не беше много, не беше не възможно, и не беши неизпълнимо! Но когато желанието за надмощие е по-силно от човешките обноски резултата е точно такъв! Отиване без връщане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *