Силни лозунги на протеста тази вечер! Няма да се махнем, докато Борисов не подаде оставка!

България отблизо
На жълтите павета пред Народното събрание се преместиха протестиращите срещу кабинета ”Борисов 3”. Пред сградата на парламента са се събрали вече хиляди български граждани. В района има засилено полицейско присъствие. Униформени са се наредили около сградата на законодателната власт.

Това е третият ден на протести. Големият брой граждани успя да се събере само за час след старта на протеста.

 

Динамично е обаче движението на демонстрантите. От сградата на Министерския съвет те се отправиха към Народното събрание, а след това – в посока Орлов мост. В момента се намират в района на бул. „Йосиф Гурко“, като първоначално се смяташе, че демонстрантите ще продължат към Националния дворец на културата и централата на партия ГЕРБ. Това обаче не се случи.

 

Протестиращите спряха за кратко пред сградата на Министерството на вътрешните работи, за да изразят недоволството си от снощните сблъсъци с полицията и реакцията на униформените. Припомняме, че при снощните демонстрации 23-годишно момче е в болница и е в тежко състояние, след като е бил пребит от служители на МВР.

 

Смята се, че те ще се върнат пред сградата на Министерския съвет.

 

Това е третият ден на демонстрации – в изминалите два дни гражданите достигнаха хиляди. Вчера имаше и контрапротест в защита на управляващите.

 

Демонстрантите бяха съставени предимно от структури на ГЕРБ в цялата страна, които пристигнаха в столицата с автобуси. На тръгване автобусите бяха нападнати.

Не се изключва и днес да се стигне до сблъсъци.

 

Вижте кадри от днешния протест в София.:

 

.

.

.

.
Снимки: БГНЕС

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *