Скандално! България призна пред ЕС: Ние сме мафиотска държава!

България отблизо

От кого охранявахме евродепутатите при откриването на председателството?

От родни килъри, от народната любов към чиновниците, от международната престъпност,  направо ИДИЛ, или от липсата на вяра, че  родните служби могат да се справят с какъвто и да било инцидент? Или може би просто от страх да не се изложим пред богатите си европриятели?

Да блокираш половин София, за да могат чиновниците да се придвижат е просто нагло. Ами това е България, нека им я покажем такава каквато е – със задръстванията, с псуващите шофьори, с вечно червените светофари…Нали идват да видят страната ни отблизо и живота ни. А не да гледат някаква бутафория и смешна театрална постановка.

Да не говорим за метенето и миенето на улиците. В нормалните държави ги мият всеки ден, а ние само за пред гости. С две думи заметохме набързо мръсотията и си показахме манталитета. Ние можем да си ходим в калта, да газим до глезени в боклука, но като идват чужди депутати, премитаме и показваме една чиста, пуста и нереална София.

На кого се натягаме и защо???

Какви бяха тези метли и фанфари, какви бяха тези фоейрверки и полицаи, въоръжени до зъби? Все пак сме в България, не сме в Сирия, нито в Афганистан.

За сведение на тези, които на са ходили в Брюксел и Европарламента, там нещата не стоят така. Депутатите ходят без охрана, еврокомисарите също. Те притичват сами между сградите от едно заседание на друго, вървят си пеша по улицата, никой не ги охранява, няма нито една полицейска кола. Смесват се с обикновените граждани, или туристи, улиците са чисти, но не само пред големите сгради на Парламента, а в цялата белгийска столица се мият и метат всяка сутрин.

Всеки може да влезе на заседанията, или да отиде на среща с депутат. Трябва му просто пропуск, който се получава лесно при предварително подадена молба. Няма игра на стражари и апаши, минаваш през детектор за метал, записват ти личните данни и можеш да се разхождаш из огромните сгради където си искаш.

Тук обаче решихме да се направим на по-големи светци от папата, да се изхвърлим едно хубаво и да се ударим в гърдите. И да станем за…смях.

Най-бедната държава отдели най-много средства за охрана. Въоръжени полицаи бдяха на всички ъгли, пиле не можеше да прехвръкне.

Така ли ще е всеки път, като идват депутатите на заседание?

Какво показваме с това?

Че сме много притеснени за тях?

Че имаме толкова много полицаи, та можем да зачислим по десет на всеки гост?

Че удобството на българския народ не значи нищо за нас, важното на депутатите да им е добре?

Че пренебрегваме интересите на хората и им създаваме куп неудобства в името на няколко чиновника?

Или че наистина сме мафиотска държава и се страхуваме да не падне някой еврокосъм от главите на богоизбраните, докато мафията си разчиства сметките по улиците?

Ако е последното, жалко!

Досега чуждите медии само пишеха, че сме такава държава, а сега и им го показахме.

Наистина жалко…

Автор Станислава Славова,  istinata.net

 

Tagged

2 thoughts on “Скандално! България призна пред ЕС: Ние сме мафиотска държава!

  1. Г-жо славова, кога за последно бяхте в брюксел за да твърдите подобни глупости. Брюксел не мият всеки ден улиците, а само ги почистват от изхвърлените боклуци и въпреки това София е по чиста, да не говорим, че и 2 см. сняг да падне се блокира цялото движение, така че и в това отношение София е по добре организирана. Престанете да облъчвате с неверни новини и твърдения хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *