Скандал във „Величие“: Заплахи за убийство и рекет в партията, Михайлов с шокиращи разкрития

България отблизо

Николай Марков ми каза, че ще ме смаже и унищожи, ако не му прехвърля собствеността на партията „Величие“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия идеологът и създател на партия „Величие“ Ивелин Михайлов.

 

„Никога не съм имал индивидуален контрол върху депутатите, ние сме идеологическа партия – обединени сме около една идея. Искаме да оправим нещата в България, за да стане хубаво място за работа“, каза той.

„Още в първия ден г-н Марков закъсня за парламента. След това наблюдавахме една промяна на поведението му.

Когато той е ръководител на парламентарната група, нормално хората да слушат него. Той носи отговорност за групата и решенията, които се взимат там“, обясни бизнесменът.

„Бяхме озадачени от едно решение в една комисия, в която гласувахме с ГЕРБ и ДПС. Тогава питахме защо така се е получило и получихме някакво обяснение“, добави той.

„Това, което направих аз после бе, че се извиних, за да не преча на хората да работят. После имах среща с г-н Марков, той ми каза, че е склонен да подкрепи програмно правителство. Това ми говори, че има промяна в идеите“, каза Михайлов.

„Идеите ни не са съвместими с тези на ГЕРБ и с програмното правителство. Имам запис при мен на самия разговор с Марков, в който той казва, че ще подкрепи програмно правителство.

Ще го изчистя записа и ще го изпратя до медиите. Записах го, защото срещу мен имаше заплахи – ако не прехвърля ръководството на партията към него, ще бъда унищожен„, заяви създателят на формацията.

„Имаше заплахи и към други членове на партията, включително и към депутат“, призна идеологът на „Величие“.

Не знам кой ще ме унищожи. Заплахите са, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света.

Аз казах, че съм почти на 47 години и съм готов да загина геройски и той ми каза, че ще бъда смазан и тогава ще бъда унищоженТой физически ме заплашва.

Има заплахи и от Виктория Василева към жена, която движи документи. Към жената казват, че ако не направи полковник Марков председател на партията, ще се задействат процеси, в които никой няма да може да помогне и ще бъде унищожена и тя“, разкри той.

Депутатите днес са заявили, че няма да подкрепят нито първо, нито второ, нито трето правителство. Разбрали са, че няма изход в тази посока. Цялата идея явно е била да се унищожи възходът на партия „Величие““, каза Михайлов.

„Имахме документи за злоупотреби, но полк. Марков, Виктория Василева и пиарът отказаха да ги покажат“, добави той.

Поведението на полковника в пленарна зала е неприлично. Той има бърза мисъл, говори много добре, умее да си подбира думите, а на едно изказване в пленарна зала щеше да се разплаче. Той хълцаше, беше много разстроен„, обясни Михайлов.

„Полковникът постоянно си сменя тезите, казали са му, че имат компромати за него. Аз не говоря с него след заплахите, които отправи към мен.

Марков ми каза, че с една щракване с пръсти може да ми реши финансовите и политически проблеми. Това ме учуди, защото той нямаше пари да си купи едно кафе„, добави идеологът.

„Михайлов ми обясни, че иска да спра да се занимавам с политика и да се оттегля, но съм против“, призна бизнесменът.

„Преди събора „Ново начало“ в 23:30 вечерта ни се обадиха наши партньори, няма да кажа кои са, за да не ги компрометираме, но поискаха да ги махнем от сайта си и да спрат работа с нас, защото имало голям натиск срещу тях“, осветли той.

„Полк. Марков, Виктория Василева и други тръгват да казват как се прави парламент, а това трябваше да се каже на избирателите преди. Ако някой в групата не иска да работи по този начин, нека да отстъпят мястото си на вторите. Това ми е призивът като българин, избирател и член на партията“, каза Михайлов.

Идеаологът е категоричен, че няма финансови проблеми с НАП в момента: „От 5 години съм във война с държавата заради местни феодали. Те искат да притискат бизнеса, докато нямам гръб. Всичко вече съм си платил, може просто още да не е отразено“, каза той.

„Тези задължения, които съм имал, с които ние с НАП имахме едно дело за една ревизия преди това, това тръгна с един натиск, който дойде след местните избори“, добави бизнесменът.

По думите му след всички неща, партията няма да подкрепят кабинет.

„Парите ще дойдат  след политики и позиции, а не след взимане на подкупи от началото. От къде му дойдоха парите според вас?“, с този въпрос завърши Михайлов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *