Министър на Денков: Проблемът със зърното е руска пропаганда, те изпълняват заветите на Руската федерация

България отблизо

„В Черно море отдавна се извършват маневри от страна на Руската федерация. Съвсем наскоро те блокираха и икономическата зона в Черно море, което доста затрудни корабоплаването, ограничи възможностите за развиването на икономическа дейност, превоз на товари по море.

Проблемът с темата за внос на украинско зърно пак тръгва като пропаганда от страна на руската държава. Износът на зърно през Черно море е значително ограничен, да не кажа забранен“. Това коментира пред БТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

„Зърнопроизводителите генерират приход от 10 млрд. лева и правят печалба от 2,5 млрд. лева, когато е разрешено. През 2021 година тези цифри са по-малки, което означава, че има покачване. Знаете, че служебното правителство всъщност налага тази забрана чрез искане от Европейската комисия и те не го правят случайно. Знаете, че служебното правителство доста стриктно изпълняваше заветите на Руската федерация. Този процес днес има доста сериозен политически оттенък, който цели дестабилизация. Опитват се да дестабилизират ясната посока, която България има и ясните цели. И това са тези, които пълнят Черно море с дронове, с бомби. Тези, които затрудняват корабоплаването в Черно море“, посочи министър Гвоздейков.

Според него определението „терористи“, което премиерът Николай Денков даде на зърнопроизводителите донякъде е удачно.

„Когато поканиш тези хора на преговори, а те откажат и се държат като малки деца и на инат, означава, че те не искат диалог с отсрещната страна и разрешаване на проблема, а конфронтация“, посочи транспортният министър.

„Има решение на Народното събрание, има решение на Европейската комисия и то трябва да бъде спазено. България няма какво да загуби от вноса на украинско зърно, тук става въпрос за осигуряване на по-бързия експорт към страните, които имат нужда от този продукт – като тези от Централна и Северна Африка. Българската държава ще спечели и не малко от ДДС от внос. Неглижира се истината и се опитват да правят пропаганда. Правителството няма да се откаже от тази забрана“, заяви министър Гвоздейков.

Източник Днес.дир.бг

Tagged

2 thoughts on “Министър на Денков: Проблемът със зърното е руска пропаганда, те изпълняват заветите на Руската федерация

  1. Проблемът ние на нас ,че ни управляват такива некъдърни мошеници като вас Толкова сте тъпи че ако знаете колко сте прости щяхте сами да си туряте сами въжето

  2. “ На страха очите са големи.“ На глупавите хора все им се привижда нещо. Но ако Тагарев все така я кара – може наистина да видите по-отблизо на Путин хората.Тази мантра се изтърка но глупаците не знаят какво друго да ни кажат. ВИЙ, ВИЙ СТЕ ИДИОТИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *