Скандал в парламента! Костадинов заплаши Тагарев с възмездие, Божанков се хвърли с голи гърди да защитава министъра

България отблизо
Изслушването на военния министър Тодор Тагарев в Народното събрание се превърна в повод за нападки от опозицията. Най-безпардонни към министъра на отбраната бяха от “Възраждане”, които го иронизираха при отчитане на визитата му в САЩ.

Костадин Костадинов заплаши в прав текст Тагарев с възмездие от Русия. “Това, което правите, се знае не само от нашите съюзници, а и от сегашните ни противници, които вие превърнахте в такива. Вие няма да останете в историята, даже и като бележка под линия. Вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята”, заяви Костадинов, след като с военния министър си размениха лични нападки по време на изказването.

За това изказване, както и за израза “лицето Тагарев”, лидерът на “Възраждане” беше наказан от водещия на заседанието Никола Минчев със забележка.

 

Явор Божанков от ПП-ДБ заяви, че също може да нарече Костадинов “лицето”, но това няма да го характеризира достатъчно точно. За сметка това Божанков нарече колегата си депутат ламер. На жаргон това означава псевдо-хакер или човек с прекалени претенции, които не отговарят на действителността. Думата идва от английското “lame” – куц, сакат.

 

В защита на лидера си думата взе Цончо Ганев от “Възраждане”, който път нападна Божанков за това, че сексуалността му е широко обсъждана в социалните мрежи, като използва израза “обратен”. Той нарече депутата от ПП-ДБ “розово пони”.

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *