Скандал! ГЕРБ и ДПС се прегърнаха за правителство, останалите партии бойкотират. Ще има ли нови избори?

България отблизо

Избирателите казват едно и също – не искат повече политика на конфронтация, не дават доверието си на една партия и ясно казват, че трябва да има политика на съгласие. Това заяви след срещата с представители на ДПС Деница Сачева от ГЕРБ.

„Изпратихме покана за разговори по политики и по приоритети до всички групи с надеждата да намерим път за правителство за споделената отговорност. На поканата ни се отзоваха ДПС. Получихме отказ от ПП-ДБ и от „Възраждане““, добави тя.

 

„Разговорите показаха, че с ДПС имаме сходство в програмите по отношение на основните приоритети пред страната, свързани с Шенген, Еврозоната, икономическия растеж, който се основава на инвестиции.

Ще продължим разговорите в следващия ден и с останалите групи.

„Ясна е посоката, ясен е пътят, ясен е нашият геополитически избор. Хората очакват резултати, разговор по темите от техния дневен ред. Нямаме право да губим времето на гражданите“, каза още тя.

„Проведохме преговори с ДПС. Обсъдихме различни теми. В областта на публичните финанси имаме изключително много сходство с колегите. Ще работим за това България да има устойчиви публични финанси, отчетохме, че е добре страната да привлича чуждестранни инвестиции“, заяви от своя страна Теменужка Петкова.

В консултациите с ГЕРБ-СДС от Движението за прави и свободи участват Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Анисова, Байрам Байрам и Елван Гюркаш.

По-рано днес от ПП и БСП отказаха да участват в преговори за правителство.

„Възраждане“ отсвириха ГЕРБ, а „Величие“ искат да се срещнат само с Борисов.

Засега само ИТН не са изразили точна позиция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *