Слави изригна: Чувалите с милиони ги няма, а на магистралата не е построен и милиметър!

България отблизо

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) коментира случващото се около магистрала „Хемус“. Това той направи с пост в личния си фейсбук профил.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес и от прокуратурата също коментираха акцията на МВР, свързана с аутобана.

Ето какво написа Слави Трифонов по темата (публикуваме думите му без редакторска намеса):

Изнесената информация от МВР за строителството на само един лот от магистрала „Хемус“ не е скандална, а е умопомрачителна.

Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове.

Забележете, първо, това го казва МВР – институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите.

Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани.

И трето, още в същия ден, в който тия пари – 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока.

Това не е кражба. За кражбата се изисква план, хитрост, та дори и смелост. Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое – да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят.

Така че това не е кражба. Самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото могат.

И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял – кака се ожени?

И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се – ние заслужаваме всичко това.

Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: „Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *