След крошето на президента: Асен Василев дава заден ход

България отблизо

Президентът се поддава на фалшиви новини. Радев казал, че може да наложи вето, това би било зле, това значи страната да влезе в 2024 без закон за бюджета. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

Василев категорично заяви, че не е учуден от поведението на президента.

Припомняме, че думите на финансовия министър са след изявление на държавния глава, в което той отправи историческа закана и хвърли ръкавица на финансовия министър. Тежките думи на президента срещу Асен Василев бяха заради намерението на министъра да продава плодородна българска земя, само защото не можел да върже бюджета на държавата за 2024 г. Румен Радев дори каза, че ще наложи вето на закона за държавния бюджет, нещо което никога не е правено от нито един президент на България.

„Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпоредби. Всички те са публикувани на сайта на НС и внесени за обсъждане. Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива приходи няма предвидени“, каза Асен Василев, давайки по този начин заден ход за намерението си да продава българската земя.

„3% дефицит е напълно постижим“, заяви финансовият министър за бюджет 2023 година.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *