След парламентарната група: Националният съвет на БСП гласува доверие на Нинова с огромно мнозинство!

България отблизо

След като парламентарната група на коалиция „БСП за България“ гласува Нинова да е шеф на групата на социалистите в новото Народно събрание, и Националният съвет на БСП даде мандат на председателят в оставка Корнелия Нинова да преговаря за съставяне на правителство.

Със 103 гласа за и 19 против Националният съвет е поръча на Нинова да преговаря с Продължаваме промяната, ДБ и ИТН за съставяне на ново правителство.

Също така е решено и най-висшият партиен форум – Конгресът на БСП да се насрочи на 22.01.22г.

Разбира се вътрешната опозиция се развряка, че решението на Националния съвет било манипулирано, че никой не искал да гласува за Нинова и прочие подобни глупотевини. Ами като никой не е искал да гласува за Нинова защо не се обадиха тези сто души, които гласуваха за соц. лидерката, а изврещяха само няколко човека, които отдавна си каканижат срещу нея?! На този въпрос вътрешната опозиция няма отговор.

Истината, обаче е, че решението на НС е нов удар срещу вътрешната опозиция в БСП, защото след избирането на Нинова за председател на парламентарната група на коалицията „БСП за България“, се оказа, че и Националния съвет е на страната на лидера Нинова.

А по наши прогнози, през януари следващата година ще стане ясно, че и Конгресът на БСП ще препотвърди доверието си към нея, ще насрочи дата за пряк избор на председател, и Нинова отново ще победи.

Безапелационно.

А докато Конгресът на БСП се произнесе, Нинова си е председател на партията, съобщават от Столетницата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *