Служебният вицепремиер потресен от това, което открил в интернектора!

България отблизо

Цялата държава е мобилизирана, за да помогне на строителя да приключи обекта. Това каза пред журналисти по време на инспекция на газовата връзка Гърция-България служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

„Остава още един проблем и той е свързан със скадата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на скадата, няма как да работи интерконекторът“, посочи Алексиев.

„Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт“, каза още Христо Алексиев.

„Първи приоритет за нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на „Булгаргаз“. Без значение кой ще е доставчик – ако „Булгаргаз“ няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е доставчик става безсмислен“, коментира Христо .Алексиев.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който също участва в инспекцията, беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектора ще са всеки ден: „ДНСК в региона ще проверява всеки ден както строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи.“

„Този обект изглежда като една луксозна сграда с мебели, в която обаче няма ток и средата около нея не е завършена“, допълни Шишков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *