Служебният премиер разкри дали е съгласен да участва в новия кабинет!

България отблизо

Служебният премиер Стефан Янев отговори на въпроса дали ще има участие в новото правителство в парламента. На въпроса дали новият кабинет може да разчита на него като министър на отбраната, Янев каза: „По-скоро да, зависи от това какви ангажименти са предвидени в този сектор според коалиционното споразумение.“

„Това е медийно-известна хипотеза. Имал съм предварителен разговор, дали хипотезата ще се развие по начина, по който казвате – зависи от това коалицията да си направи споразумението, след това в личен план искам да се запозная със споразумението, за да знам какви ангажименти поемам и дали ще ги поема. Възможно е, но нека оставим партиите да си направят техния план за действие, ако аз съм от този кабинет, ще говорим предварително“, поясни той.

Янев коментира думите на главния прокурор Иван Гешев: Не съм го чул, имам обичая да не коментирам думи, които не съм чул и не съм запознат с тях, но в полето главен прокурор-съдебна власт-изпълнителна власт-законодателна власт – балансът между тях е в основата на демокрацията.

Той отговори и за проверката на КПКОНПИ в МЗ за тестовете на учениците: При мен няма информация, която да е притеснителна за тестовете за учениците, в МЗ има повече информация, там се правят поръчките, те контактуват и подробностите са там. Дали има някой да се притеснява – КПКОНПИ да прецени и да се знае, че се спазва закона.

Не съм разследващ орган като премиер и не съм сигурен, докато не се докажат спекулации, каза още Янев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *