Служебният финансов министър Асен Василев: Отказах на Слави Трифонов за първото правителство, за второто ще видим!

България отблизо

„За трети парламентарни избори пари няма, но за вот 2 в 1 – президентски и парламентарни – има. Предвидени са 133 милиона лева за обезпечаването им“, това заяви служебният министър на финансите Асен Василев.

По думите му не е проблем, че само България не е представила пред Европа Плана за възстановяване.

Той говори за това защо е отказал участие в кабинета на „Има такъв народ“ (ИТН) и дали лидерът на партията Слави Трифонов го е поканил отново за министър в новото правителство или дори за премиер.

„Отказах на Слави Трифонов, заради различия в нашите виждания. Сега никой не ми се е обаждал. Така, че не знам. Знам толкова, колкото и вие знаете.

Що се отнася за това, че има интерес към мен, то бих казал, че това е знак, че съм си свършил добре работата.

За да приема дадено предложение, обаче, трябва да са изпълнени три неща“, категоричен бе Василев в сутрешния блок на БНТ.

Първо – трябва да има съгласие за икономическата визия и политиките и за колко време ще бъдат постигнати те. Ако това го няма, а аз имам съвсем различна визия, то няма смисъл да споделям участие в дадено правителство.

Второ: И на президентите Румен Радев и Росен Плевнелиев, които ме поканиха за участие в служебните кабинети, съм казал: „Аз не съм сам“. Аз идвам с един екип от 15-20 човека, които можем да свършим работата заедно. Сам не мога. И ако имаме съгласие за екипа ми, то съм ок.

Третото нещо – реагирам изключително лошо на телефонни обаждания. Казвам го в началото, за да няма неразбирателства“, отсече Василев.

Попитан за това какво мисли за програмите, който неосъщественият министър председател на Слави – Николай Василев лансира, той заяви следното:

„Това би била една донякъде добра програма, ако не бяхме по средата на световна пандемия и криза“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *