Служебното правителство скочи на Скопие и му показа вратата!

България отблизо

Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той отправя обидни и неверни твърдения и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целенасочено се насажда омраза към страната ни.

Според тях подобни провокации противоречат на всички основни европейски принципи и норми на политическо поведение. Те са символ на унаследени от миналото стереотипи, които са в разрез с декларираното от Република Северна Македония и нейното общество желание за споделяне на европейските ценности и присъединяване към общото европейското семейство, заявяват от МВнР.

За пореден път в момент, когато София и Скопие търсят път към конструктивния диалог за намиране на взаимно приемливи решения, са налице подобни провокации. Те категорично не помагат за утвърждаването на добросъседските отношения и затрудняват възстановяването на доверието и постигането на напредък в двустранния диалог, които са в пряк интерес на хората от двете страни на границата, категорични са от МВнР.

България очаква от правителството на Република Северна Македония да се разграничи категорично от подобни опасни провокации и да предприеме необходимите действия, за да изпълни на практика многократно поетите ангажименти за противодействие на публични прояви на омраза срещу България, настояват те.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *