СМАЙВАЩ обрат: И Ивайло Калфин тръгна срещу Русия!

България отблизо

Посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в България  трябва да разчетем по факта, че той дойде, ден след националния празник, към който Русия има отношение.

Това заяви Ивайло Калфин в предаването „Офанзива“ с Любо Огнянов.

По негова преценка, отговорът на Медведев на репликата на Бойко Борисов за самолетите, („Ще продължаваме да караме руските самолети докато дойдат новите. Няма да се плашите“), е отговор на имперска сила.

„Третото, което разбрахме от посещението на г-н Медведев, продължава Калфин, е свързано с тази реплика, казана на пресконференцията, че изтребители винаги ще дойдат, но е важно да дойде газ. Което показва имперската руска позиция – отговорът е имперски. Той каза: самолети си купувайте откъдето искате, от нас зависи дали ще получите газ“.

„Идването на следващия ден след националния празник е знак, който трябва да се отчита. Основното в посещението му бе енергетика. Имам известни опасения за Турски поток – той каза че искат гаранции от Европейската комисия. За мен нещата са прости – има европейско законодателство, и ние го изпълняване. Не виждам какво да направим – господин Юнкер да напише писмо ли, какво. Може би показва липса на доверие. Разбрахме също, че газовият хъб Балкан ще стане без руски газ – той е договорен, няма да влиза в газовия хъб, в най-добрия случай ще минава през страната“, заяви Калфин, цитиран от blitz.bg.

Ивайло Калфин „анализира“ посещението на Дмитрий Медведев в България, като човек, който никога не е чувал българската народна поговорка, че на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Медведев бил дошъл един ден след националния празник, значи той не ни зачитал.  Добре, а правителството на Бойко Борисов обяви ли Русия за враг на България? Не се ли срещна Борисов с шефа на НАТО Столтенберг, само два дни преди посещението на Медведев в България?! И не му ли каза, че ние сме много лоялен член на НАТО, че не сме „троянски кон на Русия“ и изобщо не сме свързани никак с РФ. И след това Каракачанов не заяви ли най-безцеремонно, че сме щели да се защитаваме от хибридните заплахи на Русия с всички средства?!

След тези нагли демонстрации на враждебност спрямо Русия, какво отношение очаква Калфин от руския премиер?! Може би да му благодари?!  

А що се отнася до така нареченото „европейско законодателство“, което ние трябвало да изпълним, за да го има Турски поток през България, Калфин би трябвало да се сеща, че освен брюкселския произвол, наречен „законодателство“, има български национални интереси, които диктуват да сме в добри отношения с Русия. Да не говорим, че с приказките за Русия като за някаква враждебна на България „имперска сила“, Калфин обижда чувствата на обич и признателност към Русия, които почти целия български народ изпитва. Тоест, Калфин тръгва не само срещу Русия, той тръгва и срещу България. И подготвя почвата, за да могат русофобите отново да се върнат към изкуфялата мантра за Русия, която била „империя на злото“. Само че войски на Русия няма в нито една европейска държава. Военни бази също. А „мирния“ Алианс натъпка с военни бази и ядрени ракети, насочени срещу Русия, цяла Европа. И има намерение да продължава с това.

Е, кой тогава е агресивният?! Очевидно западния военен блок. А Калфин го подкрепя.

Но така става, когато човек отиде в Брюксел и започне да се нарича „евродепутат“. Да не говорим за десетките хиляди евро на месец, които получава, за да „съгласува“ всеки ден позицията си с господарите, които му плащат

Затова, понеже днес е голям християнски празник, известен като Сирни Заговезни или ден на прошката, то нека поискаме прошка от Дмитрий Медведев, от Владимир Путин, и от цяла Русия, задето нашите управляващи предават святата дружба между България и Русия всеки ден.

istinata.net

Tagged

1 thought on “СМАЙВАЩ обрат: И Ивайло Калфин тръгна срещу Русия!

  1. Нищо ново под слънцето – предателят Калфин – 2/два/ пъти предател до сега , се проявява вече трети път като такъв , с утвърден манталитет . Само потвърждава убеждението , че предател веднъж = предател завинаги ! С какви очи предателите от АБВ начело с Г.Първанов , формално вече начело с Румен Петков , се пишат лява партия и русофили ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *